Síugrás - Schlierenzauer a gyenge szezonkezdés miatt már csak a Négysáncversenyen indul
Schlierenzauer a gyenge szezonkezdés miatt már csak a Négysáncversenyen indul
Fotó: Europress/AFP

Schlierenzauer a gyenge szezonkezdés miatt már csak a Négysáncversenyen indul

Schindler AndrásSchindler András
2018/12/06 08:45

A hatszoros világbajnok síugró Gregor Schlierenzauer egyelőre nem indul több világkupa-versenyen, mivel csalódást okozott számára az idei szezonkezdés. Az osztrák következőleg már csak a december végén kezdődő Négysáncversenyen akar részt venni.

"Nagy feladat lesz jól teljesítenem a szezonban, mert van még pár dolog, amin dolgoznom kell, de készen állok a kihívásra. 

A régi technikákat, amelyek sokáig a sikert jelentették, át kell alakítanunk. Dolgoznom kell az új dolgokon, és kitalálni, mi működik és mi nem. A sok fejlesztésnek köszönhetően tudom hogy a jó irányban haladok. Az a célom, hogy olyan technikát dolgozzak ki, amely kihozza belőlem azt, ami még tudom, hogy bennem van a sikerhez.

Megígértem magamnak, hogy mindent megpróbálok a céljaim érdekében. Bízom magamban, hogy elérem azt, amire még vágyok a karrieremben" - magyarázta döntését az eddig 53 világkupa-versenyt nyerő Schlierenzauer.

Schlierenzauer a szezont igen gyengén kezdte, mivel az első öt világkupa-versenyen csak egyszer jutott be a második fordulóba, amely komoly csalódást jelentett. 

Andreas Felder, az osztrák csapat vezetőedzője ezért is tartja fontosnak a most 28 éves síugró lépését. 

"Közösen hoztuk meg ezt a döntést, hogy Gregor nem versenyez a négysáncig, szüksége van egy kis pihenésre a világkupától"

A hétvégén a rossz időjárási körülmények miatt elmarad a Titisee-Neustadtban rendezendő verseny, így a síugrók következőleg december 15-16-án, a svájci Engelbergben folytatják a felkészülésüket az idei Négysáncversenyre.

via

Hozzászólások