Síugrás - Rekordemberek
Rekordemberek
Fotó: fis-ski.com

Rekordemberek

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/03/17 14:14

Immár hivatalos, amit a szezon második felében mindig csak feltételes módban lehetett elmondani: új rekord született síugrásban az egy szezonban szerzett győzelmek (14) terén, illetve a Világkupa pontokban is (2123). Természetesen mindkettőt Peter Prevc állította fel, és mindkét vonatkozásban Gregor Schlierenzauer rekordját döntötte meg. Ráadásul tette mindezt a hazai szezonzáró hétvége nyitásaként.

Az idei szezon első planicai versenyén abszolút boldogak lehettek (és azok is voltak) a szlovén szurkolók, hiszen két versenyzőjük is a dobogóra állt. Prevc az első sorozat után "csak" a harmadik helyen tartózkodott, Forfang és Freund is megelőzte őt. A második körben az idén Vikersundban győző Kranjec volt az első, aki óriásit ugrott, és fel is lépett végül a harmadik helyre, a nap egyetlen 240 méter feletti repülésével (241,5 m). Várható volt, hogy meg fog előzni valakit az őt követő három ugró közül, és végül Freund lett a gyenge láncszem.

A németek legjobbja azok után ugrott viszonylag gyengén másodjára, hogy megnyerte az első sorozatot. Hiába, mert visszacsúszott a negyedik pozícióba, tehát nemhogy nem tudta megszerezni első 2016-os győzelmét, de végül érmet sem kapott. Kasai szintén érem nélkül maradt, de két gyönyörű ugrást mutatott be, és a hatodik helyen végzett, plusz az első ugrása után kapott egy aranyszínű 500-as mezt. Egyébként ugyanilyen mezben ugrott (amivel kicsit összezavarta az eredményjelző rendszert), és 500. alkalommal is hozta a pillanatnyi legjobbját. Ami nem kevés...

Prevc és Kranjec között Forfang állt fel a dobogó második fokára, aki múlt szombati, első VK-sikere után megint jól teljesített, de Prevc második ugrásával nem tudta felvenni a versenyt. Elképzelhető, hogy bele tud szólni Gangnes és Hayböck összetett harmadik helyért folyó versenyébe, mert 91 ponttal áll az osztrák mögött, és a mai versenyen 44-et hozott rajta. Az is lehet, hogy feljön a negyedik pozícióba, főleg akkor, ha megnyeri az egyik versenyt. Kettő egyéni, és egy csapatviadal van hátra a szezonból. Folytatás pénteken 15:30-kor, az Eurosport 1-en.

Hozzászólások