Síugrás - Prevc esélyes, de nem a címvédő
Prevc esélyes, de nem a címvédő
Fotó: Europress/AFP

Prevc esélyes, de nem a címvédő

HosszabbitásHosszabbitás
2016/12/29 16:26

A címvédő Peter Prevc idei formája alapján nem tartozik a pénteken kezdődő Négysáncverseny esélyesei közé, de öccse, a világkupa pontversenyét vezető Domen a családban tarthatja a címet.

A vk-sorozat eddigi szakaszában meggyőző teljesítményt nyújtott a mindössze 17 éves síugró, aki az eddigi hét egyéni viadalból négyet megnyert. A szakemberek szerint a legfőbb kérdés vele kapcsolatban az, hogy ilyen fiatalon és kevés tapasztalattal elbírja-e a rá nehezedő terhet a 65. Négysáncversenyen.

Ebben a viadalsorozatban rendkívül sokat számít a kiegyensúlyozottság, így  Domen Prevcre leginkább a norvég Daniel-Andre Tande és a 2015-ben győztes osztrák Stefan Kraft lehet veszélyes. Mindketten háromszor állhattak dobogóra ebben az idényben, előbbi három második, utóbbi három harmadik helyet gyűjtött.

A Négysáncversenyeken mindig számolni kell az osztrákokkal, ugyanis Peter Prevc végső sikerét megelőzően sorozatban hétszer nyertek, Krafton kívül meglepetést okozhat Michael Hayböck, aki ebben a szezonban nyert már vk-versenyt. Szintén számolni kell az egyre jobb formába lendülő kétszeres olimpiai bajnok lengyel Kamil Stochhal, aki az elmúlt három viadalból egy-egy első és második helyet szerzett.

A vk-sorozatba tartozó esemény pénteken Oberstdorfban kezdődik, majd január elsején Garmisch-Partenkirchen következik. Ezt követően a mezőny átköltözik Ausztriába: január 4-én Innsbruckban, két nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők.

MTI
Hozzászólások