Síugrás - Prevc a köbön
Prevc a köbön
Fotó: Europress/Getty

Prevc a köbön

Németh GergelyNémeth Gergely
2016/12/16 11:43

Peter Prevcet ismerjük. Az előző szezonban ő írta át Gregor Schlierenzauer csúcsait és döbbenetes fölénnyel megnyerte a síugró világkupát.

Domen Prevc a pár hete indult szezonban remekel, öt versenyt követően három győzelemmel vezeti a pontversenyt és hasonló stabilitást mutat, mint bátyja egy évvel ezelőtt.

De vajon ki az a Cene Prevc? Azon túl, hogy a pletykák szerint a család legtehetségesebb tagja, Cene Prevc hosszú, sérülésekben gazdag időszak után újra egészségesen versenyezve vezeti a Kontinentális Kupa pontversenyét.

Az említett sorozatban elkövetett sikeres szezonkezdése miatt Cenet a szakvezetés nevezte a mai kvalifikációval kezdődő engelbergi VK-állomásra, így mindhárom Prevc ott lesz a versenyen.

Ez önmagában még talán nem is nagy hírérték. Az viszont már megsüvegelendő, hogy Domen vezeti a VK-t, Cene a Kontinentális Kupát, Peter Prevc pedig mindkét versenyen címvédőként indul a hétvégén.

Az igaz, hogy Peter egyelőre szenved a formájával, de szereti az engelbergi sáncot, mely fekszik a stílusának. Könnyen elképzelhető, hogy ez a verseny hozza majd vissza az összetett címvédő önbizalmát. Ha ez megtörténik akkor ismerve Domen formáját, az is elképzelhető, hogy újra két Prevcet látunk a dobogón.

De egyébként teljesen mindegy, hogy hány Prevc áll majd fel a dobogóra a hétvégén. Történelmet írnak.

Az igazi nagy durranás az lenne, ha a Négysáncra is mehetne mindhárom. Ez valószínűleg a Cene hétvégi teljesítményétől függ.

Az engelbergi hétvége a mai 17 órás kvalifikációval kezdődik.

Hozzászólások