Síugrás - Maciej Kot nyerte a síugró szezon első kvaliját
Maciej Kot nyerte a síugró szezon első kvaliját
Fotó: Getty

Maciej Kot nyerte a síugró szezon első kvaliját

Németh GergelyNémeth Gergely
2016/11/25 10:28

A lengyel Maciej Kot nyerte meg az első kvalifikációt a 2016/2017-es síugró világkupa szezonban. Kot 141 és fél méterig szállt a rukai selejtezőben maga mögé utasítva honfitársát Dawid Kubackit (138 méter) és az osztrák Manuel Fettnert (139 és fél méter).

A lengyelek a kettős győzelem mellett is jól szerepeltek, hiszen Kamil Stoch az ötödik helyen végzett és Klemens Muranka 13. helye is meggyőző volt, így a nyáron debütáló új vezetőedző, Stefan Horngacher elégedett lehet munkájával.

A lengyel csapat mellett a németek teljesítettek még kiválóan, igaz nem szállítottak ugrót a top 5-be, de mindegyik versenyzőjük ott lesz a pénteki versenyen. Markus Eisenbichler volt a legjobb német hetedik helyével, Andreas Wellinger, Stephan Leyhe és David Siegel szintén gond nélkül hozta a kvalit, míg Severin Freund és Richard Freitag előre kvalifikált volt.

Érdemes még kiemelni Domen Prevcet, aki a negyedik helyen zárt a kvalin és a tavalyi szezont domináló bátyjával együtt veszélyes lehet a rukai dobogóra, igaz az összetett világkupa címvédője magához képest még szerényebb formát mutatott a kvalifikációban és az azt megelőző edzésen is.

Hiába a hazai szezonkezdés és a hazai rendezésű 2017-es világbajnokság a finnek továbbra is szenvednek. Nyolc hazai ugróból csupán ketten, az élő legenda Janne Ahonen és a tavalyi legjobb finn Lauri Asikainen verekedte be magát a legjobb 30-ba.

Az előre kvalifikált ugrók közül a norvég Daniel Andre Tande és a cseh Roman Koudelka ugrott a legmesszebbre, így velük is érdemes számolni a két versenynapon.

Pénteken 17, szombaton 16 órakor kezdődnek a versenyek az Eurosport csatornáján.

Hozzászólások