Síugrás - Kobajasi megnyerte az összetett vk-t
Kobajasi megnyerte az összetett vk-t
Fotó: Europress/AFP

Kobajasi megnyerte az összetett vk-t

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/10 20:28

A csapatban olimpiai aranyérmes Robert Johansson nyerte a síugrók világkupa-sorozatának vasárnapi, oslói versenyét, melyen a japán Kobajasi Rjoju ötödik helyével is behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.    

A norvég versenyző, aki pályafutása során először diadalmaskodott vk-viadalon, már az első körben is jót ugrott, de hátránya így is közel hét pont volt a 134 méterig szálló osztrák Stefan Kraft mögött.    

A második sorozatban Johansson 3,5 méterrel repült messzebbre riválisánál, ez pedig a szélkompenzációért járó pontokkal együtt elégnek bizonyult ahhoz, hogy megelőzze Kraftot.    

A dobogó harmadik fokára a szlovén Peter Prevc állhatott fel.    

Az oslói vk-fordulón eldőlt, hogy az ötödikként záró Kobajasi Rjoju megnyeri az összetett világkupát: a 22 éves, Négysáncverseny-bajnok japán síugró 11 alkalommal végzett az élen, és öt viadallal a vk-sorozat vége előtt behozhatatlan, 500 pontos előnyre tett szert a második Kamil Stochhal szemben. Ha a lengyel az összes hátralévő fordulón győzne, akkor is kevesebb sikere lenne (7), mint Kobajasinak, pontegyenlőség esetén pedig ez rangsorol.    

Kobajasi az első nem európai összetett győztes a sorozat 40 éves történetében.  

MTI  

Eredmények:
1. Robert Johansson (norvég) 262 pont (127 méter/129,5 méter)
2. Stefan Kraft (osztrák) 258,3 (134 m/126 m)
3. Peter Prevc (szlovén) 252,8 (125,5 m/129 m)
Hozzászólások