Síugrás - Kasai 500
Kasai 500
Fotó: Europress/Getty

Kasai 500

Németh GergelyNémeth Gergely
2016/03/04 13:06

Ha minden jól megy és a két Wislaban rendezett síugró világkupa versenyen rajthoz tud állni, akkor Kasai Noriaki, a síugró világkupa sorozat rangidős versenyzője egy hatalmas mérföldkőhöz érkezhet meg a március 12-i hétvégén.

Azon a hétvégén Titisee-Neustadtban rendeznek világkupa versenyt, és ha az addigi két lengyel versenyen rajthoz áll, akkor a német állomás lesz Kasai karrierjének 500. világkupa rajtja.

500 világkupa rajt síugrásban hallatlan statisztika.

De ha bárki azt gondolja, hogy Kasai csak ipari mennyiségben gyűjtögeti a rajtokat és mindemellett nem tartja a minőséget, téved. A 43 éves japán ugró jelenleg is a világkupa első tíz versenyzője között van és idén is jegyzett dobogós helyezéseket a sorozatban.

Tudni kell, hogy Kasai 1989 óta versenyez a világkupában. Ez idő alatt a síugrás komoly tempóban fejlődött, így Kasainak több újdonságnak tetsző technikát el kellett sajátítania a négy különböző évtizedet felölelő időszakban.

Kasai eredményei és számtalan statisztikai csúcsa miatt közkedvelt figura a síugrás rajongói és a versenyzőtársak között egyaránt. Mindig is úriemberként és közvetlen, földhöz ragadt fickóként jellemzik azok, akiknek van szerencséje megismerni a japán fenomént.

500. rajtjához közeledve a teljesség igénye nélkül kiragadunk pár pillanatot a Kasai 27 éves világkupa karrierjéből:

Kasai Noriaki 497 világkupa rajt

17 egyéni világkupa győzelem

60 egyéni világkupa dobogó

1992-ben sírepülő világbajnok

18 rajt Olimpiai Játékokon (13 egyéni, 5 csapat)

3 érem Olimpiai Játékokról (1 egyéni 2 csapat)

7 érem világbajnokságokról 1999 és 2015 között

Hozzászólások