Síugrás - Gregor Schlierenzauer pályafutásának is annyi lehet
Gregor Schlierenzauer pályafutásának is annyi lehet
Fotó: Europress/AFP

Gregor Schlierenzauer pályafutásának is annyi lehet

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/03/06 12:10
Az osztrákok korábbi olimpiai- és világbajnoka, valamint Négysánc- és összetett világkupa-győztese, Gregor Schlierenzauer azok után, hogy kimaradt az osztrák keretből és nem vehetett részt a hazai sáncán rendezett világbajnokságon, a norvégiai Raw Air sorozatra sem utazhat el. 

"Elkeserítő, hogy nem kapok lehetőséget arra, hogy versenyezzek a szezon hátralévő részében. Azért nehéz ez a számomra, mert egész évben keményen dolgoztam, hogy megtehessem ezt a lépést. De muszáj elfogadnom ezt a döntést. Ha nem tehetek mást, akkor a szezonom itt ér véget" - idézi Schlierenzauer szavait a FIS honlapja.

Néhány hete, amikor a világbajnoki keretbe nem került be az osztrákok 29 éves klasszisa, Schlierenzauer még egyértelműen arról beszél, hogy folytatni akarja a pályafutását:

"Nagyon motivált vagyok és még mindig libabőrös leszek, ha arra a folyamatra gondolok, ami által újra a legjobbá válhatok. Ez az, ami miatt mosolygok magamban és ami erőt ad nekem" - mondta akkor a saját YouTube csatorjánára készített videójában.

Hiába volt fiatalon legenda, sportemberré csak sikertelen felnőttként vált | Hosszabbítás

Gregor Schlierenzauer, aki 2007 óta minden vb-n versenyzett, nem lesz ott a szerdán kezdődő seefeldi északisí-világbajnokságon az osztrák keretben. Pedig hosszú kihagyás után, alig több mint egy hete visszatérhetett az osztrákok világkupa csapatába, ráadásul Lahtiban tagja volt a győztes négyesnek.

A FIS értesülései alapján azonban most már egyáltalán nem tűnik ilyen biztosnak, könnyen lehet, hogy az idő előtt befejezett szezon miatt most komolyabban fontolóra veszi a visszavonulást a Négysánc kézesteres bajnoka:

"Egyelőre nyitva hagyok mindent. Az, hogy ilyen hirtelen kell befejeznem a szezont, ismét nehéz és keserű pillanatot okoz nekem sportolóként. Szükségem van egy kis távolságra."

Schlierenzauer, aki évek óta küzd, hol formahanyatlással, hol sérüléssel, hol mély motivációs hullámvölgyekkel, legutóbb egy két hónapos kihagyást követően idén februárban térhetett vissza a világkupa-sorozatba. Lahtiban tagja volt annak az osztrák négyesnek, amelyik csaknem két év után tudott ismét csapatversenyt nyerni, ezt leszámítva azonban nem volt jól sikerült versenye. Az osztrák szakvezetés ezért döntött úgy, ez hogy a világbajnokságon Schlierenzauer helyett inkább annak a 20 éves Jan Hörlnek adja meg a lehetőséget, aki a zakopanei csapatversenyen már megvillant, és idén ötször is pontszerző helyen tudott végezni a világkupában.

Az osztrákok egyébként tegnap jelentették be azt a névsort, amellyel a norvégiai sorozatra utaznak: Stefan Kraft, Clemens Aigner, Philipp Aschenwald, Manuel Fettner, Michael Hayboeck, Jan Höerl és Daniel Huber versenyezhet majd Oslóban, Trondheimben, Lillehammerben és Vikersundban.

via FIS

Hozzászólások