Síugrás - Gregor Schlierenzauer: "Amikor megkapod a rajtszámod, más módba kapcsolsz át"
Gregor Schlierenzauer: "Amikor megkapod a rajtszámod, más módba kapcsolsz át"
Fotó: Europress/AFP

Gregor Schlierenzauer: "Amikor megkapod a rajtszámod, más módba kapcsolsz át"

Csatári FlóraCsatári Flóra
2017/07/13 11:10

Wislában indul a síugrók nyári versenysorozata. Az osztrákok sokáig szinte verhetetlen klasszisa, Gregor Schlierenzauer, aki az elmúlt időszakban motivációs gondokkal és sérüléssel is küzdött, most nagy visszatérésre készül. Igaz, hogy már az előző téli szezon végén is indult versenyeken, de még a mostani indulásáról is csak versenykörülmények közt végzett felkészülésként írt a Summer GP előtti blogjában, melynek fordítását az alábbiakban olvashatjátok.

2017. július 12.

Ahogy biztosan észrevettétek, szünetet tartottam a blogolásban. Szükségem volt egy kis időre, hogy megtaláljam a fókuszt az edzésben és hogy egy határozott lépést tegyek előre.

És ez egyelőre jól működik - a felkészülésem jól halad. Ugyanakkor el kell mondanom, ez most egész más, mint az elmúlt években. Tavaly nyáron, a balesetem és a térdsérülésem után egyszerűen csak arra koncentráltam, hogy egyáltalán ismét képes legyek profi sportolóként teljesíteni. Az ezt megelőző években ez az időszak rutinszerű volt, és mindenekelőtt fárasztó.

Ebben az évben viszont ez egy csodás érzés. Úgy érzem, megértem és képes vagyok élvezni, hogy már május 15. óta minden egyes nap edzésben vagyok. Ami különösen klassz, az az edzőcsoportom. A stamsi sígimnázium egy csoportjával edzek, így jobb az elhelyezkedés és jobb az időzítés is a számomra. Szóval egy csomó fiatallal edzek együtt. Ez egy remek kihívás, nagyon motiváló és remek szórakozás. Most elsősorban az erőnlétemre koncentrálok gyors erőelemekkel, de az ugrástechnikán is dolgozom.

stiff-leg windmill, new challenge for my #core #stability

Gregor Schlierenzauer (@gregorschlierenzauer) által megosztott bejegyzés,

Nyilván nagyon fontos, hogy a térdem jól teljesít. Nincsenek fájdalmaim és ez nagyszerű érzés. Néha hosszabb regenerálódási fázisokat iktatok be, csak hogy ne kockáztassak. És ahogyan az Instagramon is láthattátok, mostanában golfozásra is szakítok időt. Csütörtökön Wislán kezdem a nyári világkupát. Ezt egy intenzív és sűrű program követi majd, kuusamoi edzőtáborral és hinterzarteni nyári GP szerepléssel.

Alig várom, ez lesz az első versenyem március óta és kíváncsi vagyok arra, mennyire leszek jó. Persze ez még csak felkészülés, versenykörülmények között. De lesz rajtlista, nemzetközi mezőny és ebben mindig van valami különleges. Abban a pillanatban, amint megkapod a rajtszámod, más módba kapcsolsz át. Ezért is nagyon fontos gyakorlás lesz ez a hétvége, a mentális felkészülés szempontjából nagyon fontos a télre nézve is.

Lengyelországban versenyezni mindig extra motivációs faktorral bír. Ráadásul a téli világkupára is Wislában tértem vissza januárban. Ezenkívül mindig jó, ha nem csak egy maroknyi közönség, hanem több ezer ember előtt ugrunk, szóval Lengyelország tökéletes!

via

 

Hozzászólások