Síugrás - Gangnes megint megsérült
Gangnes megint megsérült
Fotó: fis-ski.com

Gangnes megint megsérült

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/06/10 17:38

Kenneth Gangnes, akinek már a korábbi években is komoly sérülésekkel kellett megbirkóznia, ezúttal ismét egy súlyos térdsérülést szenvedett el. A norvég síugrót korábban is hátráltatták a térdproblémái, de tavaly nem adódott semmilyen nehézsége, és pályafutása legjobb szezonját futotta, hiszen megszerezte első Világkupa-győzelmét, és az összetett pontverseny harmadik helyén zárt. Szerdán a stamsi edzőtáborban azonban elszakította a bal térdszalagját.

A 27 éves versenyzőt még a sérülése napján megműtötték Innsbruckban. Összességében ez volt a harmadik térdműtéte, a korábbi két alkalommal a jobb térdében szakadt el a szalag.

"A kórházban azonnal diagnosztizálták a szalagszakadást, ami mellett a porc is megsérült. Ekkor döntöttünk úgy, hogy a legjobb lenne azonnal végrehajtani a műtétet" - mondta Lars Haugvad, a norvég síugrócsapat orvosa.

Az igen rossz hír ellenére, mely közvetlenül a nyári szezon előtt érkezett, a norvégok továbbra is pozitívan gondolkodnak a jövőről. "Egyértelmű, hogy ez egy igen kellemetlen hír, Kennethnek is, és az egész norvég csapat számára. Lehetett volna azonban még ennél is rosszabb az időzítés, hiszen ha minden jól megy, akkor a szezon végén már talán versenyezhet" - mondta Alexander Stöckl, a norvégok vezetőedzője.

"Az a legtöbb, amit Kennethért tehetünk, hogy a lehető legerősebb norvég csapatot hozzuk össze, mire vissza tud térni"' - ezt Clas Brede Brathen versenyigazgató tette hozzá.

(Forrás: fis-ski.com)

Hozzászólások