Síugrás - Adam Malysz és Kamil Stoch után újabb lengyel győztes a Négysáncversenyen
Adam Malysz és Kamil Stoch után újabb lengyel győztes a Négysáncversenyen
Fotó: Europress/AFP

Adam Malysz és Kamil Stoch után újabb lengyel győztes a Négysáncversenyen

HosszabbitásHosszabbitás
2020/01/06 19:12
Dawid Kubacki nyerte hétfőn a 68. síugró Négysáncverseny utolsó, negyedik állomását Bischofshofen, így összetettben is megőrizte éllovas pozícióját.

A normálsáncon világbajnok versenyző sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis a mezőnyben egyedüliként jutott mindkét sorozatban 140 méter fölé, ezzel összetettben nemcsak megőrizte közel tízpontos előnyét, hanem még húsz pont fölé növelte. 


Dawid Kubacki első ugrása:


A négy állomás mindegyikén dobogós, de most először első Kubacki - Adam Malysz és Kamil Stoch után - a harmadik lengyel, aki megnyerte a Négysáncversenyt, és ezzel elhódította a győztesnek járó Aranysast.

A 29 éves Kubacki végső sikere - bár az utolsó állomás előtt már valószínűsíthető volt - nagy meglepetés, ugyanis pályafutása során a mostanit megelőzően egyetlen vk-győzelme volt, és dobogóra is csak tizenkétszer állhatott.

Dawid Kubacki második ugrása:

Ezúttal a második helyért zajlott nagy küzdelem, mind a nagy presztízsű sorozat utolsó állomásán, mind összetettben. Bischofshofenben a német Karl Geiger lett a második, de mindössze 1,6 ponttal bizonyult jobbnak az előző két viadalon győztes norvég Marius Lindviknél, így utóbbi megőrizte második helyét Kubacki mögött.

A címvédő Kobajasi Rjoju ezúttal a hetedik helyen végzett, így nem tudott előrelépni összetettben a negyedik pozícióról, de a vk-pontversenyben továbbra is élen áll.

MTI

Eredmények:

1. Dawid Kubacki (lengyel) 300,9 pont (143 m/140,5 m)
2. Karl Geiger (német) 291,0 (140/136)
3. Marius Lindvik (norvég) 289,4 (139/137)
Hozzászólások