Sífutás - Versenyen gázolták el a sífutó klasszist- videó!
Versenyen gázolták el a sífutó klasszist- videó!
Martin Johnsrud Sundby egy tőle szokatlan pozícióban (Fotó: Youtube screenshot)

Versenyen gázolták el a sífutó klasszist- videó!

Pintér LászlóPintér László
2017/03/18 13:36

Hajmeresztő jelenet játszódott le az egyik legnagyobb presztízsű sífutó maratonon, a norvég Birkebeinerrenneten.Csak a szerencsén múlt, hogy a világ talán legjobb sífutója nem sérült meg súlyosan.

Az elmúlt éveket domináló, háromszoros összetett világkupa-győztes Martin Johnsrud Sundbyt elütötte az operatőrt szállító motoros szán. A hómobilos hatalmas sebességgel próbált elmenni Sundby mellett, ő azonban erre nyilván nem számítva, éppen nyomot váltott. Szerencsére egy haja szála sem görbült, és nemcsak folytatni tudta a versenyt, hanem meg is nyerte azt. A szervező hivatalosan is bocsánatot kért, kivizsgálást ígérve, és elfogadhatatlannak titulálva a helyzetet.

A sífutó versenyeken nem megszokott, hogy a pályán belül követik kamerával a versenyzőket, de egy hosszú maratonon nem igazán adódik más lehetőség. Az országúti kerékpársportban már hozzászokhattunk a motorosok jelenlétéhez, amely rengeteg konfliktushoz vezet. Sajnos, náluk történt már ebből tragédia is.

Ha esetleg nem tudjátok, mi is az a Birkebeinerrennet, jó szívvel ajánlom figyelmetekbe egy magyar sífutó szellemes beszámolóját.

Hozzászólások