Sífutás - Önkívületben szurkolt a norvég kapitány Sundbynek a vébén - Videó
Önkívületben szurkolt a norvég kapitány Sundbynek a vébén - Videó
Fotó: Europress/AFP

Önkívületben szurkolt a norvég kapitány Sundbynek a vébén - Videó

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/27 17:24

A norvég Martin Johnsrud Sundby nyerte a férfi sífutók klasszikus stílusú 15 kilométeres versenyét az ausztriai Seefeldben zajló északisí-világbajnokságon.

A 89 indulót szokatlan meleg - 12 Celsius-fok - és napsütés várta szerdán, ennek megfelelően több versenyző is ujjatlan felsőben teljesítette a távot, amelynek első harmadán két orosz, Alekszandr Bolsunov és Alekszandr Besszmertnyih volt a leggyorsabb.

Előbbi ezt követően elfáradt és visszaesett, utóbbi viszont egészen az utolsó résztávig a legjobb idővel rendelkezett, és mikor célba ért, már csak egy riválisa, a hozzá hasonlóan egyéni világbajnoki cím nélkül álló Martin Johnsrud Sundby miatt kellett izgulnia.

A 34 éves, háromszoros összetett világkupa-győztes norvég sífutó a táv utolsó 2,5 kilométerén hatalmasat hajrázott, 6.4 másodperces hátrányból 2.9 másodperces előnyt faragott, így a két-két, csapatban és váltóban szerzett olimpiai és világbajnoki aranyérme után egyéni számban is felállhatott a dobogó tetejére.

Sundby Seefeldben másodszor végzett érmes helyen: szombaton a 15+15 kilométeres vegyes stílusú számban harmadik helyen zárt.

A szerdai versenyen az ugyancsak nagyot hajrázó finn Iivo Niskanen lett a bronzérmes.

A mezőny egyetlen magyar indulója, Kónya Ádám 6:17.3 perces hátránnyal, 16 vetélytársát megelőzve a 71. helyen ért célba.

Eredmények: sífutás, férfi klasszikus stílusú 15 km:
1. Martin Johnsrud Sundby (Norvégia) 38:22.6 perc
2. Alekszandr Besszmertnyih (Oroszország) 38:25.5
3. Iivo Niskanen (Finnország) 38:43.0

...71. Kónya Ádám 44:39.9

MTI

Hozzászólások