Rövidpályás gyorskorcsolya - Liu Shaolin Sándor újabb Eb-ezüstöt szerzett
Liu Shaolin Sándor újabb Eb-ezüstöt szerzett

Liu Shaolin Sándor újabb Eb-ezüstöt szerzett

HosszabbitásHosszabbitás
2016/01/24 15:03

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán vasárnap.

A magyar versenyző a négyfős döntőben végig a harmadik helyen haladt a hazai közönség előtt szereplő Szemjon Jelisztratov és Dmitrij Migunov mögött, de nagyot hajrázott, hét ezredmásodperccel megelőzte Migunovot.

Liu Shaolin szombaton 1500 méteren szintén ezüstérmet nyert, s bár 500-on csak 13. lett, két második helyével 42 pontot gyűjtött, s rajthoz állhat a 3000 méteres szuperdöntőben. Itt a három táv összesített eredménye alapján a legjobb nyolc korcsolyázó vehet részt, igaz, az összetett Eb-arany sorsát ez már nem befolyásolja, a 89 pontos Jelisztratovot ugyanis már senki nem érheti utol.

Liu Shaolin öccse, Shaoang az elődöntőben kényszerült búcsúra, míg Knoch Viktor a negyeddöntőben esett ki. Előbbi 9., utóbbi 12. lett a táv 41 fős mezőnyében. Az összetett pontversenyben a szombaton 1500-on ötödik, 500-on 15. Liu Shaoang, valamint az 1500-on 15., 500-on ötödik Knoch épp lecsúszott a szuperdöntős szereplésről. Knoch 9., Liu Shaoang 10. lett.

A nőknél Jászapáti Petra volt érdekelt magyar részről az egyéni 1000 méteres versenyben, de a negyeddöntőből nem sikerült továbbjutnia, így 10. lett. Bácskai Sára Luca a pénteki selejtezők során búcsúzott, s a vasárnap délelőtti helyosztó futamon elért eredménye alapján a 33 fős mezőny 19. helyét foglalta el.

Mivel sem Jászapáti, sem Bácskai nem szerzett pontot az egyéni versenyek során, így ők messze voltak a szuperdöntőbe jutástól. A két junior korú korcsolyázó közül Jászapáti az összetett 13., Bácskai pedig a 17. helyén végzett.

(MTI)

Hozzászólások