Rövidpályás gyorskorcsolya - Liu Shaolin Sándor bukott, majd kizárták a döntőből
Liu Shaolin Sándor bukott, majd kizárták a döntőből
Fotó:MTI

Liu Shaolin Sándor bukott, majd kizárták a döntőből

HosszabbitásHosszabbitás
2018/02/17 13:56

Liu Shaolin Sándort kizárták a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjében, így összesítésben nyolcadik lett a phjongcshangi téli olimpia szombati napján.

A táv magyar világkupagyőztese a legrosszabb, ötös pályáról indult, ennek ellenére a bemutatásnál ugyanolyan lazának tűnt, mint mindig. A rajtnál sem idegeskedett, nem próbált azonnal előre törni. A körök fogytával egyre fokozódott a tempó, de az MTK versenyzője továbbra is az utolsó helyen korcsolyázott. Úgy tűnt, egyszer-egyszer megpróbál előbbre kerülni, de sosem nyílt meg a hely számára.

Amikor már csak két kör volt hátra, "begyújtotta a rakétákat", az egyik kanyar bejáratánál próbált belső ívre kerülni, de nem volt meg tisztán a pozíciója, elesett és elsodorta az egyik dél-koreait, aki honfitársával együtt földre került. Az aranyért így a szám 2016-os vb-ezüstérmese, a kanadai Samuel Girard és az amerikai John-Henry Krueger csatázott, aki a magyar színekben versenyző Cole William Krueger testvére. A papírformának megfelelően előbbi győzött, harmadikként pedig az esés után gyorsabban talpra álló Szeo Ji Ra ért célba.

Liu Shaolint a kockázatos manőver miatt kizárták, így a B döntő végére, azaz nyolcadiknak sorolták be.

Eredmények, rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 1000 méter:

1. Samuel Girard (Kanada) 1:24.650 perc

2. John-Henry Krueger (Egyesült Államok) 1:24.864

3. Szeo Ji Ra (Koreai Köztársaság) 1:31.619

...8. Liu Shaolin Sándor

Liu Shaoangot kizárták a selejtezőben.

MTI

Hozzászólások