Rövidpályás gyorskorcsolya - Ezüst- és bronzérem a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-ről
Ezüst- és bronzérem a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-ről
Fotó: Europress/Getty

Ezüst- és bronzérem a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-ről


2015/01/25 20:25

A magyar férfi váltó ezüst-, a női pedig bronzérmet nyert vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók hollandiai Európa-bajnokságán, Dordrechtben.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba összetételű férficsapat az 5000 méteres döntő nagy részében a harmadik helyen haladt, az utolsó előtti körben azonban az addig második oroszok megelőzték a házigazda hollandokat, akik mellett aztán a magyarok is elszáguldottak. Negyedikként az olaszok végeztek.

A Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra alkotta női staféta az olaszokkal vívott nagy csatát a 3000 méteres fináléban. A két együttes korcsolyázói szinte végig fej fej mellett haladtak, a célba azonban a magyarok értek valamivel hamarabb. A nőknél szintén az oroszok győztek, másodikként pedig a hollandok zártak.

Darázs István, a MOKSZ gyorskorcsolya-ágazati sportigazgatója dicsérettel illette a magyar váltókat:

"Nagyszerű teljesítmény volt, ahogyan a két Eb-újonccal felálló női csapatunk maga mögött tudta tartani az olaszokat, mint ahogy a férfiaké is remek eredmény. Különösen úgy, hogy az utolsó váltásnál teljesen szabályos eszközökkel sikerült maguk mögött tartani az egyéni összetett Európa-bajnok Sjinkie Knegttel induló hollandokat" - nyilatkozta az MTI-nek, hozzátéve: egyéniben Knoch Viktortól és Liu Shaolin Sándortól legalább egy érmet vártak volna valamelyik távon.

Férfi váltó (5000 m), Európa-bajnok:

Oroszország (Viktor An, Vlagyimir Grigorjev, Szemjon Jelisztratov, Dmitrij Migunov) 7:04.153 perc 2. MAGYARORSZÁG (Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba) 7:04.492

3. Hollandia 7:04.850

Női váltó (3000 m), Európa-bajnok:

Oroszország (Jemina Malagics, Jekatyerina Strelkova, Szofija Proszvirnova, Jekatyerina Konsztantinova) 4:18.084 perc 2. Hollandia 4:18.174

3. MAGYARORSZÁG (Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra) 4:18.658

(MTI)

Hozzászólások