Rövidpályás gyorskorcsolya - Egy évre eltiltották az olimpiai bajnokot, de inkább az az érdekes, hogy miért
Egy évre eltiltották az olimpiai bajnokot, de inkább az az érdekes, hogy miért
Fotó: Europress/AFP

Egy évre eltiltották az olimpiai bajnokot, de inkább az az érdekes, hogy miért

Rév DánielRév Dániel
2019/08/10 13:13
Újabb elképesztő történet főszereplője a dél-koreai rövidpályás gyorskorcsolya válogatott egyik tagja. Lim Hyo-jun, aki Phjongcshangban egy arany- és egy bronzérmet szerzett az olimpián, ki tudja milyen indíttatásból, lehúzta egy férfi csapattársa nadrágját a csapat női tagjai előtt. Most egy évig gondolkozhat azon, hogy jó poén volt-e.

Lehet, hogy a short trackesek túl nagy sztárok Dél-Koreában. Mostanában ugyanis egymás után jönnek a botrányokról szóló hírek egy olyan kultúrából, ahol a fegyelmezettség és a tisztelet nagyon fontos szerepet játszik a mindennapokban. Nem olyan régen írtuk meg Shim Suk-hee esetét, akit az edzője bántalmazott és zaklatott éveken keresztül.

Az ügyészek szerint egy év alatt 30-szor erőszakolta meg olimpiai bajnok tanítványát a koreai korcsolyaedző | Hosszabbítás

A dél-koreai ügyészség munkatársai vád alá helyezték Cho Jae-beomot, azt a hírhedt edzőt, aki egy korábbi ügye miatt vált ismertté az ázsiai országban. A mostani vádak még súlyosabbak: a rendőrök és az ügyészek bő egyéves munkája után arra jutottak, hogy Cho majdnem négy éven keresztül erőszakoskodhatott szexuálisan Shim Suk-hee-vel, leghíresebb tanítványával.

Most pedig egy másik olimpiai bajnok, Lim Hyo-jun kapott egy éves eltiltást a Koreai Korcsolya Szövetségtől. Az ügy még néhány hónapja kezdődött, amikor a Jincheon nemzeti edzőközpontból a teljes rövidpályás gyorskorcsolya válogatottat kitiltották, mert egy férfi sportoló letolt nadrággal mutogatta magát a női csapattagoknak. A vizsgálat során azonban kiderült, hogy a - mai napig meg nem nevezett - korcsolyázó nadrágját nem ő maga tolta le, hanem Lim.

A rendkívül körültekintő vizsgálat során visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, és beszéltek az érintettekkel, aminek az lett az eredménye, hogy Lim Hyo-jun jövő augusztusig nem versenyezhet. Ez azt jelenti, hogy a jövő évi, hazai rendezésű világbajnokságon sem indulhat el, ami elég jól mutatja a szövetség szigorát. Ráadásul Lim az összetett világbajnoki cím védője, öt aranyérmet szerezve a szófiai vb szupersztárja volt, övé lett volna az 1-es rajtszám a világbajnokságon.

És mint minden ilyen esetben, az is nagy kérdés, hogy Lim számára hogy sikerül a visszailleszkedés a csapatba az egy éves eltiltást követően, mert ha nem jut már olyan magasságokba a visszatérése után, mint előtte volt, akkor nagyon súlyos árat fizet egy nagyon rossz ízlésű tréfáért.

via insidethegames

Hozzászólások