Téli sportok - Neureuther után Stefan Luitz is a műtőasztalon kötött ki
Neureuther után Stefan Luitz is a műtőasztalon kötött ki
Fotó: Europress/AFP

Neureuther után Stefan Luitz is a műtőasztalon kötött ki

Schindler AndrásSchindler András
2017/12/18 12:18

Stefan Luitz a bal térdében keresztszalag-szakadást szenvedett Alta Badiában a vasárnapi óriás-műlesikló versenyen. A német alpesi sízőre, akit még aznap este megműtötték Innsbruckban, több hónapos rehabilitáció vár rá, amely azt jelenti, nem indulhat a téli olimpián.

A németek számára azért is fájdalmas Luitz sérülése, mivel igen jól indult számukra az idei alpesi szezon, ha a technikai számokat nézzük: Felix Neureuther megnyerte az első műlesikló-versenyt Leviben, míg Stefan Luitz Beaver Creekben harmadik, Val d'Isere-ben pedig második lett óriás-műlesiklásban.

Amennyire jól kezdődött a tél számukra, annyira szomorúan is fejeződött be az olimpiai felkészülésük. Neureuther egy edzésen megsérült, és az egész szezonról "kidőlt", míg Luitz a hétvégi versenyen egy rossz mozdulat miatt kell hogy egyelőre befejezze az idényt.

Mindkettőjüket megoperálták és nincs más számukra, mint a hosszú felépülési procedúra.

"Keményen fogok dolgozni azon, hogy még a szezon végén visszatérhessek" - mondta Luitz, akinek 2013 után ez volt a második ilyen sérülése.

Az orvosok szerint Luitz a műtét után pár napon belül elkezdheti a rehabilitációját, és kb. hat hónap után ismét sílécet csatolhat a lábára.

via

Hozzászólások