Téli sportok - Miklós Edit térde sérült, bizonytalan az olimpiai indulása
Miklós Edit térde sérült, bizonytalan az olimpiai indulása
Fotó: Europress/getty

Miklós Edit térde sérült, bizonytalan az olimpiai indulása

HosszabbitásHosszabbitás
2018/01/13 17:21

Már korábban beszámoltunk róla, hogy Miklós Edit a célba érkezést követően bukott Bad Kleinkirchheimben megrendezett szuper-órisáműlesikló versenyen és kórházba szállították. Sikerült elérnünk a Kaszó Klárát, a Magyar Síszövetség elnökét, aki tájékoztatott minket Edit állapotáról.

Miklós Editet helikopterrel szállították kórházba, ahonnan rögtön ahhoz az orvoshoz vitték tovább, aki korábban is műtötte. A helyszínen Stark Márton szövetségi kapitány is megerősítette, hogy a magyar sízőnek a térde sérült meg, de még további vizsgálatok szükségesek, hogy a keresztszalagok milyen állapotban vannak, és műtétre lesz-e szükség.

"A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kapuhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt. Pozitívak vagyunk, és reméljük, semmi olyan komoly sérülés nem történt, ami miatt ki kell hagynia az olimpiát." - Stark Márton.

Miklós Edit vasárnap nem áll rajthoz, és egyelőre nem tudni mi lesz az olimpiai indulással és a szezon további részével. Remélhetőleg hamarosan további részleteket is megtudunk Edit állapotáról.

Hozzászólások