Téli sportok - Miklós Edit: "Nagyon zűrős volt a mai versenynap"
Miklós Edit: "Nagyon zűrős volt a mai versenynap"
Fotó: Europress/AFP

Miklós Edit: "Nagyon zűrős volt a mai versenynap"

HosszabbitásHosszabbitás
2017/12/03 09:01

Mikaela Shiffrin pályafutása során először győzött lesiklásban a női alpesi sízők világkupa-sorozatában. A kanadai Lake Louise-ban rendezett szombati viadalon Miklós Edit 14. helyen végzett.

Miklós Edit sokat javított a balul sikerült pénteki futamot követően, amikor jól kezdett, de az amerikai Lindsey Vonn bukása miatt megállították. Az újracsúszása pedig már nem is lehetett igazán jó, mivel a havazás miatt sokat romlott a pálya, illetve a léceket nem lehetett újra felkészíteni.

A szombati futam sem múlt el közjáték nélkül, mivel egy kidőlt fa elszakította a vezetékeket, emiatt nem működött a felvonó. A rajtot 75 perccel kellett elhalasztani, illetve a pályát kissé lerövidítették. Az MTK csíkszeredai sízőjét viszont ez nem zavarta meg, a 18-as rajtszámmal a hatodik legjobb időt érte el. A később induló versenyzők közül még nyolcan gyorsabbnak bizonyultak nála, de célját így is teljesítette, ugyanis visszatérésére azt tűzte ki, hogy szeretne a legjobb húszban zárni.

A szám olimpiai hetedik helyezett magyar versenyzője közel egy év után tért vissza a mostani hétvégén, ugyanis januárban hatalmasat bukott, és mindkét térdét meg kellett műteni.

„Nagyon zűrös volt a mai versenynap. Az áramszünet miatt ratrakkal kellett felmenni a pályára. Aztán előttem elesett egy fényképész, úgy, hogy én is belebotlottam, elestem. A kötélbe, amivel húztak felfelé, belegabalyodtunk, elestünk. Egyik lécem leoldott, a másik nem. Spárgában landoltam, egy szervizemberrel a hátamon. Eléggé meghúztam a bal combomat hátul. Felértünk nagy nehezen, s így meghúzódott lábbal indultam a versenyen. Eléggé kizökkentem a ritmusból, de sikerült összeszednem és felszívnom magamat. A pénteki és a szombati „akciókhoz” képest sikerült összeszedetten versenyeznem, és kihozni magamból a legtöbbet. Sízés közben nem volt fájdalmam. De most, hogy kihűlt a testem, érzem. Pihentetni fogom, de valószínű, hogy vasárnap már jó lesz. Ha nincs fájdalmam, akkor indulok szuper-G-ben is. Stef az edzőm azt mondta, hogy igazából ez egy jó teszt volt, hogy a térdem jól bírja ezeket a váratlan helyzeteket”.

Vasárnap szuperóriás-műlesiklást rendeznek a kanadai vk-fordulón.

Eredmények:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:27.55 perc
2. Viktoria Rebensburg (német) 1:27.68
3. Michelle Gisin (svájci) 1:27.72
...14. Miklós Edit 1:28.57

(MTI/Magyar Sí Szövetség)

Hozzászólások