Freestyle sí - Óriási bukást megúszva nyert a svájci síkrosszos
Óriási bukást megúszva nyert a svájci síkrosszos
Fotó: Getty Images

Óriási bukást megúszva nyert a svájci síkrosszos

Pintér LászlóPintér László
2019/12/07 13:44
Kizárást érő bukást okozott, de végül továbbengedték a női világkupa-címvédőt. A franciáknak ma sem jött össze a hazai győzelem Val Thorens-ban.

Két napon belül a második versenyt rendezték a FIS Síkrossz-világkupában, a helyszín ezúttal is a franciaországi Val Thorens volt. A verseny instant lehetőséget biztosított azok számára, akik a tegnapi nyitányon elmaradtak saját elvárásaiktól.

A női verseny legforróbb pillanatait a második negyeddöntő okozta, ahol a svájci Fanny Smith egy kétségbeesett manőverrel próbált továbbjutó helyet szerezni. A szakági világkupa címvédője tegnap saját hibájából a döntőbe sem jutott be, és csak az ötödik helyen végzett. A mai továbbjutáshoz az első két hely valamelyikén kellett végeznie. A futam eleje nem alakult számára jól, ezért mindent egy lapra tett fel:

Bár egyértelműen Smith okozta a bukást, nemhogy nem zárták ki, de még Marielle Thompson kapott szóbeli figyelmeztetést. Az egyetlen pozitívum a dologban, hogy Smith honfitársa, Sanna Lüedi nem sérült meg.

Smith ezután a döntőig menetelt, ahol ismét legnagyobb riválisával, a svéd Sandra Naeslunddal csaphatott össze a győzelemért:

Úgy tűnik, a tavalyi évhez hasonlóan idén is alakul a Smith-Naeslund harc a kristálygömbért. A kanadai utánpótlás erejét látva azonban nem lesz számukra egy sétagalopp.

A férfiaknál ma is mindenki hazai győzelmet várt, hiszen a férfi mezőny tele van kiváló franciákkal. A tegnapi betlit követően a tavalyi szakági világkupa győztese, Bastien Midol ezúttal bejutott a döntőbe, csakúgy, mint a legnagyobb sztárjuk, a szocsi olimpia bajnoka, Jean-Frederic Chapuis. Utóbbi számára a győzelmen kívül nem létezik ezen a pályán elfogadható eredmény, hiszen a pálya az ő nevét viseli. Chapuis tegnap is döntőzött, de akkor csak negyedik lett. Ma javíthatott, a láncfűrészeket berregtető, tomboló francia közönség előtt.

A franciáknak tehát ma sem sikerült hazai pályán nyerni. Életében először állhatott ugyanakkor a dobogó legfelső fokára a 24 éves kanadai Kristofor Mahler. A tegnapi győztes, szintén kanadai Kevin Drury ma a kisdöntő megnyerésével az ötödik helyet szerezte meg, amelynek köszönhetően vezeti a világkupát. A hölgyeknél Sandra Naeslund áll az élen.

A világkupa, és egyben a Cross Alps Tour következő állomása az ausztriai Montafon, december 14-én. A versenyt az Eurosport Playeren lehet majd látni.

MTI

Hozzászólások