Freestyle sí - Daniel Traxler combcsontját törte
Daniel Traxler combcsontját törte
Daniel Traxler akcióban (Fotó: Daniel Traxler Facebook)

Daniel Traxler combcsontját törte

Pintér LászlóPintér László
2016/09/30 18:23

Baljós árnyak ereszkednek az osztrák síkrossz válogatottra a közeledő szezon előtt. Legeredményesebb versenyzőjük, Andreas Matt a minap jelentette be visszavonulását, most pedig egy ígéretes tehetség esik ki a teljes szezonra sérülés miatt.

Daniel Traxler számára még azelőtt véget ért a szezon, hogy elkezdődött volna. A válogatott a dél-tiroli Stilfserjochon (Stelvio) edzett, amikor a felső ausztriai síkrosszos bukott és eltörte a jobb combcsontját.

A 22 éves tehetséget először a merani kórházba, majd onnan az Innsbrucki Egyetemi Klinikára szállították, ahol megműtötték. A törött csontot csavarral rögzítették, melyet legkésőbb 18 hónap múlva el kell távolítani. Traxler a sérülés miatt az egész 2016/17-es idényt kihagyni kényszerül.

Nagy érvágás ez az osztrákoknak, hiszen a csapat sztárja, Andreas Matt a minap jelentette be, hogy visszavonul, Traxlert pedig tavaly az év újoncának választotta a FIS, és most is remek formában volt.

Traxler érthetően nagyon szomorú, hogy az egész szezonra kiesik, de nem akarja siettetni a visszatérést. A legfontosabb most az a számára, hogy száz százalékosan felépüljön.

Daniel Traxler a műtét után

Hozzászólások