Északi összetett - Gruber lehet az év sportolója Ausztriában!
Gruber lehet az év sportolója Ausztriában!
Fotó: Europress/Getty

Gruber lehet az év sportolója Ausztriában!

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/10/22 16:39

Óriási szenzáció lenne, ha egy északi összetettes nyerné meg Ausztriában az év férfi sportolója címet, márpedig van erre esély, ugyanis Bernhard Gruber ott van az öt sportoló között, akiket az osztrák sportújságírók jelöltek a díjra. Nagyon erős a verseny, Gruberen kívül a focista David Alaba, a teniszező Dominik Thiem, az alpesi síző Marcel Hirscher, valamint a golfozó Bern Wiesberger van a mezőnyben. Nem valószínű, hogy éppen Grubert fogják megválasztani győztesnek, de már önmagában a jelölése hatalmas dolog, és komoly elismerés a sportágnak. Gruber azzal vívta ki a népszerűségét, hogy Ausztria első egyéni északi összetettes világbajnoka lett Falunban.

Szomorú hír viszont, hogy Miroslav Dvoraknál, a csehek legjobbjánál mononukleózist diagnosztizáltak, és emiatt ki kell hagynia egy nagyobb részt a szezon elejéből. Ha sikeres lesz a kezelés, akkor december elején folytathatja a felkészülést, de addig szinte teljes pihenésre van ítélve. Akkor látszott, hogy valami nem stimmel, amikor kihagyott egy Grand Prix versenyt augusztus végén, és a szeptemberi országos bajnokságon néhány kilométer után teljesen elfogyott az ereje.

"Minden mozgást abba kell hagynom, és szigorú diétát írt elő az orvosom. De örülök, hogy végre tudom, mi a bajom. Az utóbbi hetekben kimerült és gyenge voltam, és attól tartottam, hogy még ennél is súlyosabb a probléma. A mononukleózis két hónapos kezelést igényel, és én biztosan nem fogok edzeni, amíg teljesen fel nem épülök. Szerencsére nincs hova sietnem, mert ebben a szezonban nem lesz sem világbajnokság, sem olimpia. A mostani betegség egyik kiváltó oka az lehetett, hogy tavaly túlságosan gyorsan tértem vissza a mandulagyulladásom után, és ettől legyengült az immunrendszerem."

forrás: fis-ski.com

Hozzászólások