Északi összetett - Frenzel: Kemény csata lesz
Frenzel: Kemény csata lesz
Fotó: FIS

Frenzel: Kemény csata lesz

Buzás GáborBuzás Gábor
2015/11/11 19:08

Eric Frenzel, a németek olimpiai és világbajnok északi összetettese számára izgalmasan alakult a nyári és a téli szezon előtti időszak, ugyanis azok után, hogy hazai közönség előtt versenyezhetett új szabályok mellett a Grand Prix sorozatban, októberben megszületett második kisfia, Leopold. A fis-ski.com Frenzellel beszélgetett:

FIS: Milyen volt az első néhány hét Leopolddal? Nem sokat aludtatok, ugye?

EF: Az első hetek csodásak voltak. Nagyon boldogok vagyunk, mert a szülés mindenféle komplikációtól mentesen folyt le, és az éjszakáink sem rosszak ... Leopold mellett még aludni is lehet.

FIS: Milyen hatással van rád az új családi helyzet a felkészülés ezen szakaszában? Visszavettél egy kicsit, vagy minden a megszokott tempóban zajlik?

EF: A szülés utáni időszakban kicsit kevesebbet edzettem, mert természetesen a családommal akartam lenni. Többet kellett foglalkoznom a nagyobb fiammal, Philippel, például én segítettem a házi feladatával, mert a feleségem, Laura a kisfiunkkal volt elfoglalva. De mire eljön a tél, minden vissza fog állni a szokásos téli kerékvágásba.

FIS: Ha visszatekintünk az északi összetett Világkupa történetére, akkor azt látjuk, hogy a legnagyobb versenyzők három összetett Világkupát nyertek zsinórban: Kenji Ogiwara a 90-es években, Jason Lamy Chappuis, és te is, az utóbbi három szezonban. Ha ebből indulunk ki, arra tippelhetünk, hogy most már más következik. Te mit gondolsz, ki lesz a legnagyobb ellenfeled?

EF: Biztos vagyok benne, hogy kemény lesz a csata az idei összetett Világkupáért. Nem lesz sem olimpia, sem világbajnokság, ezért mindenkinek a kristálygömb megszerzése a legfontosabb. Azt gondolom, hogy sokan fognak harcba szállni a végső sikerért.

FIS: A seefeldi Triple-t sorozatban harmadszor nyerheted meg az idei szezonban. Mennyire fontos neked, hogy elnyerd a "Mr. Seefeld" becenevet?

EF: A seefeldi Triple megnyerése különleges élmény, és csodálatos lenne, ha megint sikerülne. Tapasztalatból tudom, hogy nem szabad hibázni, mert akkor elszállsz ezen a versenyen. Sok versenyző teljesít a legmagasabb szinten, és nincs köztünk nagy különbség.

FIS: Nyáron két szabályváltoztatást teszteltetek: a felszerelés ellenőrzésének új rendszerét, valamint a nagysáncos ugrások értékének változtatását. Mit gondolsz az újításokról?

EF: Nagyon örülök mind a kettőnek. Az ugrás előtti felszerelés ellenőrzés elősegíti az egyenlő feltételek közti versenyzést, az új átszámítás pedig reálisabb az ugró- és a futóeredmények összevetése tekintetében.

FIS: Nincs már sok idő a rukai szezonnyitóig. Mik a terveid erre a bő két hétre?

EF: Lesz még két edzőtáborunk Oberstdorfban és Rovaniemiben, és ezek után már kezdődhet is az új szezon.

Hozzászólások