Északi összetett - Fabian Riessle: "Lahti, Schonach és az összetett Világkupa a cél!"
Fabian Riessle: "Lahti, Schonach és az összetett Világkupa a cél!"
Fotó: NordicFocus

Fabian Riessle: "Lahti, Schonach és az összetett Világkupa a cél!"

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/05/12 13:23

Az elmúlt szezonban végre a legjobb formáját tudta hozni Fabian Riessle, és megszerezte élete első egyéni Világkupa-győzelmeit is. Innentől fogva a határ a csillagos ég a számára. A német északi összetettes a legnagyobb sikereiről, a tavalyi szezon kihívásairól, valamint természetesen a következő telet illető terveiről beszélt a FIS-nek.

FIS: A 2015/16-os szezonban igen jól mentek a dolgaid. Megszerezted az első győzelmedet, és végül három elsőséggel zártad az évet. Ezek mellett még hatszor állhattál fel a dobogóra, és az összetett pontverseny harmadik helyén végeztél. Lehet azt mondani, hogy ez a Világkupa-szezon megtörte az átkot?

RIESSLE: Igen, ez egy gyönyörű szezon volt, mert már régóta vágytam az első győzelemre. Annyi sok második és harmadik helyezés után csodálatos érzés volt, hogy meg tudtam tenni a szükséges utolsó lépést, és végre felállhattam a dobogó tetejére.

FIS: Melyik győzelmedre emlékszel vissza a legszívesebben: Lillehammerre, Chaux-Neuve-re, vagy Lahtira?

RIESSLE: A lillehammeri volt a legszebb siker számomra, mert az első alkalom mindig különleges.

FIS: Számítottál arra, hogy a Lillehammerben nyújtott teljesítményedhez hasonlóan tudsz versenyezni a hosszú januári szünet után?

RIESSLE: Rendkívül nehéz volt fenntartani a versenyzéshez szükséges feszültséget a hosszú szünet során. Igyekeztem szinten tartani magam, és megőrizni a formámat.

FIS: Fantasztikus pillanatokat éltél át hazai közönség előtt, Schonachban, a márciusi szezonzáró során. Most már tudjuk, hogy jövőre is Schonachban rendezik a szezonzárót. Boldog voltál, amikor megláttad a következő szezon versenynaptárát?

RIESSLE: Persze, nagyon örültem! Az utóbbi években mindig rosszul ment nekem Schonachban, sosem tudtam megmutatni, hogy valójában mire vagyok képes. Az idei szezonzárón viszont végre felállhattam a dobogóra.

FIS: Milyen célokkal vágsz neki a következő szezonnak?

RIESSLE: Ez elég egyértelmű. A Lahtiban rendezendő világbajnokság és a schonachi szezonzáró mellett természetesen meg akarom nyerni az összetett Világkupát.

FIS: Hogyan néz ki a következő néhány napod és heted?

RIESSLE: Ebben a pillanatban éppen az éves katonai kiképzésen vagyok Hannoverben. Ez elég sokban különbözik a megszokott sportolói mindennapoktól (nevet)!

Hozzászólások