Északi összetett - Dráma Seefeldben
Dráma Seefeldben
Fotó: fis-ski.com

Dráma Seefeldben

Buzás GáborBuzás Gábor
2016/01/31 20:29

A seefeldi triplaverseny második felvonása után vezető Eric Frenzel bukott a harmadik versenyén, és ennek következtében szinte minden esélyét elvesztette a győzelemre. Nem volt egyszerű a helyzet, mert szakadt a hó Ausztriában, és kétórás csúszás után a tervezett két ugrósorozat helyett csak egyet mertek megrendezni. Német szemszögből egyértelmű, hogy az az egy is túl sok volt, hiszen Frenzelen kívül egy másik német, az ifjú Jakob Lange is bukott. Őt ráadásul hordágyon kellett elvinni a helyszínről, tehát alighanem súlyosabb a sérülése, míg Frenzel saját lábán, dühöngve hagyta el az arénát. Nem csoda, hogy ideges volt, neki az lett volna jó, ha törlik a versenyt, és nem esik el a szűzhóra sodródva. Sajnos csak közepes minőségben találtam meg a neten a bukást:

A Világkupa éllovasa és háromszoros bajnoka 56 másodperces hátrányból vágott neki a futásnak, melynek hosszát szintén rövidítették, 15 km-ről 10-re. Ha hosszabb a futótáv, akkor jobb sansza lett volna a japán ellen, így szinte kizárt volt, hogy utolérheti a rutnos Watabét. De máshogy alakult a verseny. Féltávig úgy nézett ki, Frenzel nem tud igazán közelíteni, de Watabe ekkor megbotlott, és vesztett 8-10 másodpercet. A német ettől új erőre kapott, és ezzel egyidőben Watabe egyre fáradtabban mozgott, és bizony a táv végén, mintegy 150 méterrel a cél előtt Frenzel utolérte őt. Az ember végül úgy érezte, hogy bár a háromszoros VK-győztes óriásit hajtott, és remekül futott, de azért a japán szokásosnál gyengébb teljesítményére is bőven szüksége volt. Watabe ezt nyilatkozta a verseny után:

"Örülök is és szomorú is vagyok egyszerre. 56 másodperces előnyből jó esélyem volt a győzelemre. Vesztettem egy kis időt, amikor megbotlottam és elestem. Utána nagyon nehéz volt újra megtalálni a ritmusomat. Tudtam az edzőimtől, hogy Eric közelít hozzám, és tudtam, hogy nagyszerű formában van."

Frenzel valóban csodás formában volt, és a bukás után alighanem kettőzött akarattal küzdött a győzelemért. Meg is lett neki, és ezzel immár harmadszor  győzött a seefeldi triplaversenyen. Összességében immár 11. alkalommal örülhetett a sikerének ezen a helyszínen, hiszen a Triple bevezetése előtt, három éve is ő nyerte mindkét egyéni versenyt. Erre mondják, hogy nem semmi...

A harmadik helyen is német versenyző érkezett be a célba, Riessle, aki pár napja még vezetett az összetett Világkupában, de a mai nap után már közel 100 pont a hátránya a formáját megtaláló Frenzel mögött. Óriási csata folyt a bronzért, Riessle a gyengének nem mondható Graabak, Krog, Rydzek trió előtt ért fel a pódiumra. A lengyel nevű német egyébként megbotlott a pálya szélét jelölő valamiben, ezért nem tudta lehajrázni Riesslét.

Hozzászólások