Északi összetett - A norvég Jarl Magnus Riiber rekordot döntött, a németek mégis jobban szeretik
A norvég Jarl Magnus Riiber rekordot döntött, a németek mégis jobban szeretik
Fotó: Europress/AFP

A norvég Jarl Magnus Riiber rekordot döntött, a németek mégis jobban szeretik

Schindler AndrásSchindler András
2019/12/10 11:10
Az északi összetettben az előző szezonban világkupa-győztes Jarl Magnus Riiber megnyerte az idény első öt versenyét, amellyel rekordot döntött, de edzője szerint még mindig többen drukkolnak neki Németországban, mint saját hazájában.
  • A 22 éves norvég Riiber azt követően, hogy a finnországi Rukában három versenyt is megnyert a szezonnyitón, a hétvégén újabb két elsőséget szerzett Lillehammerben északi összetettben. Ötből öt. Ehhez hasonló kezdést utoljára 2003-ban a német Ronny Ackermann mutatott be, de ő zsinórban az ötödik versenyét már nem tudta "behúzni". Ha még visszamegyünk az időben, akkor 1993-ban a japán Kenji Ogiwara is négy versenyt nyert rögtön az idény elején, de neki sem sikerült akkor folytatni a győzelmi sorozatot.

"Elégedett vagyok azzal, hogy két norvég végzett előttünk, Riiber zseniális ebben a pillanatban" - nyilatkozta Hermann Weinbuch a németek szövetségi kapitánya, miután Riiber és Jörgen Graabak is legyőzte Vinzenz Geigert, Fabian Riesslét és Eric Frenzelt Lillehammerben a vasárnapi versenyben.

A német edző szavai is alátámasztják azt, amit egy interjúban Ivar Stuan, a norvég északi összetett válogatott sportmenedzsere mondott még a rukai hétvége után. 

"Jarl Magnus a kombináció királya, és van mögöttem annyi, hogy ezt kijelenthetem. Jó pár tehetséget edzettem, akik Németországban is elismertek voltak. Valójában Jarl Magnust még mindig jobban megbecsülik a németek, mint itt, Norvégiában. A közösségi médiában is észrevehetően többen drukkolnak neki Németországban, mint a saját hazájában."

via és via

Hozzászólások