Curling - Vereséggel zárta a csoportkört a magyar női csapat
Vereséggel zárta a csoportkört a magyar női csapat
Fotó: curling.hu

Vereséggel zárta a csoportkört a magyar női csapat

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/21 22:54
A már elődöntős magyar női csapat vereséggel zárta a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokság B divíziójának csoportkörét csütörtök este.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyarok 8-5-re maradtak alul a szlovákokkal szemben, így hat győzelemmel és három vereséggel harmadik helyen végeztek a másodosztály tízcsapatos alapszakaszában.

A magyar négyes a feljutásról döntő, pénteken 9 órakor kezdődő elődöntőben az olaszokkal találkozik, akiket szerdán 6-5-re felülmúlt. A másik párban Törökország és Anglia küzd meg egymással az élvonalba kerülésért.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlott a küzdelem, a magyarok két sikerrel és öt vereséggel hetedikként zártak, így pénteken a bennmaradásért lépnek pályára a másik csoport sereghajtója, Izrael ellen.

Az élvonalban a férfiaknál kialakult a döntő párosítása: a tavalyi finálé visszavágóján a svédek 8-4-re verték a címvédő skótokat, míg a másik ágon a svájciak 8-5-re nyertek a dánok ellen. A két kieső Oroszország és Anglia lett.

A nőknél Norvégia és Lettország búcsúzott, míg a pénteki elődöntőben svájci-skót és orosz-svéd párharcok lesznek.

MTI

Hozzászólások