Curling - Újra Svédország a curling trónon
Újra Svédország a curling trónon

Újra Svédország a curling trónon


2015/04/06 13:30

Már az első endben nagyot hibázott a norvég csapat befejező embere, Thomas Ulsrud utolsó köve ugyanis pontatlan volt, így a svédek három pontot lopva kerültek jelentős előnybe. A norvégok a következő két endben javítani tudtak és négy játékrész után egyenlő (3-3) volt az állás. Az ötödik endben Niklas Edin nagyszerűen helyezett kövével megint három pontot írtak a svédek. Mivel a hetedik endben újra hármat szereztek Edinék, már nem volt visszaút a címvédő Norvégia számára.

A kilencedik end végén a feladás jeleként a norvégok skipje, Thomas Ulsrud bohóckodott egy sort ("élére állítva" lökte el a követ), a jó hangulatú finálé után azonban 9-5-ös sikerével Svédország ünnepelhette hetedik vb-címét. A bronzérem a finnek elleni 8-4-es sikernek köszönhetően a házigazda Kanadáé  lett. Érdekesség, hogy a norvégok a döntőig csupán egyetlen mérkőzést veszítettek el, de a legfontosabb találkozón megremegett a kezük.

A svédek sorozatban harmadik döntőjüket játszották a világbajnokságon, Edin vezetésével 2013 (akkor is Kanadában nyertek a svédek) után pedig második alkalommal lettek a világ legjobbjai. A jövő évi férfi curling világbajnokságot Baselben rendezik meg.

Hozzászólások