Curling - A magyar női curling csapat jól hajrázott a törökök ellen az Eb-n
A magyar női curling csapat jól hajrázott a törökök ellen az Eb-n
Fotó: Europress/AFP

A magyar női curling csapat jól hajrázott a törökök ellen az Eb-n

HosszabbitásHosszabbitás
2019/11/19 17:14
A magyar női csapat 5-2-re legyőzte Törökországot a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokság keddi játéknapján.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a B divíziós, azaz második vonalbeli összecsapáson nyolc end után még csak 2-2 volt az állás: a magyarok kétszer kerültek előnybe, a törökök mindkétszer egyenlítettek. A kilencedik endben aztán a Palancsa Dorottya vezette magyar csapat 3-0-val jobbnak bizonyult, a tizedik endet pedig már le sem játszották.

A nőknél a tízcsapatos másodosztályból az első négy játszhat az elődöntőben, amelynek győztesei feljutnak az élvonalba. A magyarok hat fordulót követően két vereséggel és immár négy győzelemmel állnak.

A férfiaknál - akik szintén a B divízióban szerepelnek - kedden két mérkőzésen lépnek jégre a magyarok: az együttes délelőtt 8-5-re kikapott a spanyoloktól, este a finnekkel játszik.

A férfiaknál két nyolcas csoportban zajlanak a B divíziós küzdelmek, az elsők rögtön a négy közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért, majd a finalisták lépnek az A divízióba. A magyarok most két-két győzelemmel és vereséggel harmadikak saját csoportjukban, holtversenyben Spanyolországgal és Walesszel.

Eredmények, B divízió:

nők:

Magyarország-Törökország 5-2

férfiak:

Spanyolország-Magyarország 8-5

később:

Magyarország-Finnország 19.00

MTI

Hozzászólások