Biatlon - Volt, aki az idénytől búcsúzott el, volt, aki a biatlontól
Volt, aki az idénytől búcsúzott el, volt, aki a biatlontól
Fotó: Europress/AFP

Volt, aki az idénytől búcsúzott el, volt, aki a biatlontól

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/03/26 09:56

Néhány vélemény került ki a világhálóra az élversenyzőktől, akik rövid összefoglalót adtak a vasárnap zárult idényről. Az összetett győztes Dorothea Wierer számadást végzett. 

„Gratulálok az olasz csapatnak, fantasztikus idényen vagyunk túl, nagyon büszke vagyok rájuk. 21 dobogó, 5 világbajnoki érem, 2 szakági kristály gömb, és 1 összetett. Köszönök mindent a csapatomnak, és a rajongóimnak!” 

Wierer a sikerekből jelentős mértékben kivette a részét. Egyedül nyert 3 világbajnoki érmet (arany, ezüst, bronz), 1 szakági világkupát, és az összetettet. 

Honfitársnője, Lisa Vittozzi hasonlóan elégedett lehetett. 

„Szuper szezon egy szuper csapattal. Ez most az olasz biatlon!”

Náluk valamivel hosszabban értékelt Laura Dahlmeier.

 „Akár egy hullámvasút, olyan volt az idény. Tavasszal nagy motivációval kezdtem el a felkészülést, aztán jött a sérülésem és a kórházban nem tudtam mi lesz velem. Ősszel óvatosan álltam edzésbe, készen rá, hogy újra harcoljak. Antholzban éreztem először magamat újra erősnek, de az egészségem instabil volt. A világbajnokság nem ment könnyen, a megszerzett bronzérmek valamelyest a szerencsének is betudhatóak. Most, hogy mindennek vége, nagyon üresnek érzem magamat, mert minden nap a tartalékaimat éltem fel. Eljött az ideje a pihenésnek.”

A címvédő Kaisa Mäkäräinen sem volt maradéktalanul elégedett. 

„Teljesítettem a világkupát, gratulálok a győztesnek! Köszönöm mindenkinek, aki támogatott ebben a nehéz időszakban, hatalmas kihívás volt, mintha végig hullámvasúton ültem volna.”

A valódi érzelmi töltetet végül a visszavonuló Anasztázia Kuzmina adta meg. 

„Eljött az idő, hogy búcsút vegyek a biatlontól…”

000_1EW9FO.jpg Fotó: Europress/AFP

Hozzászólások