Biatlon - Véget ért egy álom?
Véget ért egy álom?
Fotó: Europress/AFP

Véget ért egy álom?

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/03/22 09:29

Aligha így tervezte Lisa Vittozzi a világkupa utolsó felvonását.

Pontegyenlőséggel érkezett Oslóba az olasz hölgy honfitársnőjével, Dorothea Wiererrel a mindent eldöntő fordulóra. A sprintverseny inkább ígért jobb előjeleket Vittozzinak, mint Wierernek, de aztán az első lövészet az összes reményét szertefoszlatta. Vittozzi háromszor hibázott, majd a következőben kétszer és a 68. helyen zárt, ami azt jelentette, hogy szombaton nem állhat rajthoz az üldözőversenyen.

A sportvilág, mint tudjuk, időnként kíméletlen dolgokat művel; Vittozzi ugyanis, ahelyett, hogy elbujdokolt volna a világ elől, kiment a fotósok gyűrűjébe, hogy átvehesse az egyéni szakágiért járó kristály gömböt, amit még a múlt héten nyert meg Östersundban, de a díjátadót csak most rendezték meg. 

Az olasz profi módjára viselkedett, mosolygott, fotózkodott, végül távozott. Nem sokkal később pedig nyilatkozott a nap eseményeiről.

 „Nincsenek szavak arra, ami ma történt velem, de nagyon büszke vagyok az idei teljesítményemre, sok mindent elértem az idényben. A java még hátra van, mert én sohasem adtam fel, és most sem fogom. A szakági világkupa azokat az embereket is megilleti, akik mindvégig hittek bennem és támogattak. Első sorban a családomat. Köszönöm nekik!”

 Lenne még matematikai esélye Vittozzinak arra, hogy behúzza a világkupát, de ha valaki, akkor ő pontosan tudja, hogy Wierer innentől nem fog hibázni. Az üldözőversenyen a 11. helyről rajtol majd, valós rivális nélkül, és ha nem hajtja ki magát teljesen, akkor is megvan az esélye, hogy a top10-ben zárjon. A tömegrajtos vasárnap pedig diadalmenet lehet Wierer számára, hiszen ott pláne nem neki kell bizonyítania, hanem ellenfelének. Így tehát valójában tét nélkül maradt a hétvége, de azért reménykedjük, hátha valami csoda folytán Wierer is rossz napot fog ki, és marad izgalom a záró futamra.

033_5819570_5c8e65baa29e3.jpg Fotó: Europress/AFP


Hozzászólások