Biatlon - Nyári biatlon-világbajnokság az Eurosporton
Nyári biatlon-világbajnokság az Eurosporton
Fotó: Europress/AFP

Nyári biatlon-világbajnokság az Eurosporton

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/08/19 11:02
Négy versenyszámot rendeznek meg a héten Minsk Raubichi csodálatos pályáján.

Fehéroroszország néhány éve kezdte fejleszteni a létesítményt, nem titkolt szándékkal, hogy előbb-utóbb világméretű eseményeknek adjon otthont. Idén sikeresen túlestek a téli Európa-bajnokságon, hogy fél évvel később már a világ legnagyobb nyári eseményének adjanak helyt. Raubichi minden szempontból tökéletes helyszín, ahol világkupa és világbajnokság lebonyolítása is lehetséges. A fehéroroszok szupersztárja, Darja Domracseva ugyan a 2018-as olimpiai játékok után visszavonult, de nem távolodott el a sportágtól, hiszen minden erejével azon van, hogy hazájában a sportág jövőjét építse. Többek között neki is köszönhető az e heti nyári vb megrendezése.

Több mint 250 versenyző készülődik a megmérettetésre, ahol nem csupán a vb-címekért zajlik majd a küzdelem, hanem erőfelmérő is lesz a téli idény kezdete előtt. A program egy hetet ölel fel – szemben a téli világbajnoksággal, ahol két héten át zajlanak az események. Valójában óriási seregszemle lesz Raubichiben, hiszen a felnőtt számok mellett junior versenyek is megrendezésre kerülnek.

A heti program igen sűrű lesz; a felnőttek vegyes párost és vegyes váltót futnak csütörtökön, a hétvégén pedig sprint és üldözéses következik. A megszokottól eltérően a hölgyek versenytávja a sprintben 6 km lesz, a férfiaké 7.5, míg az üldözésesben előbbiek 7.5, utóbbiak 10 km-t futnak.

Az Eurosport szombaton élőben közvetíti sprintversenyeket, vasárnap pedig felvételről az üldözésest.


Hozzászólások