Biatlon - Norvég címvédés vegyespárosban
Norvég címvédés vegyespárosban
Fotó: Europress/AFP

Norvég címvédés vegyespárosban

HosszabbitásHosszabbitás
2020/02/20 16:38
Norvégia megvédte címét vegyespárosban az olaszországi Antholzban zajló sílövő-világbajnokság csütörtöki napján, a magyarok 29. helyen zártak.

A váltók női tagjára 6, a férfira 7,5 kilométer megtétele várt két részletben, melyek mindegyike két-két lövészetet foglalt magában. Az élmezőny létszáma fokozatosan csökkent, az utolsó, nyolcadik lövősorozathoz a norvég és a német befutó ember ért elsőként. Előbbi hibátlanul célzott, utóbbi viszont egy póttöltényre kényszerült az öt találathoz, így a skandináv duó végül nagy fölénnyel győzött. A bronzérmet a franciák szerezték meg.

A tavaly debütáló számban egy éve ugyancsak Marte Olsbu Röiseland és Johannes Thingnes Bö összeállításban lett első Norvégia. Előbbi pályafutása hetedik, Antholzban harmadik világbajnoki címét ünnepelhette, míg utóbbi kilencedik, illetve második aranyát nyerte.

A magyarokat Pónya Sára és Panyik Dávid képviselte, a váltó női tagja fekvő lövészetben nem rontott, de állva nyolc töltényből csak négy találatot ért el, így büntetőkörre kényszerült. Panyik fekve szintén makulátlanul célzott, állva pedig két póttöltényt kellett felhasználnia, amikor a verseny felénél lekörözték, és így véget ért számukra a viadal. A magyarok a briteket megelőzve a 29. helyet szerezték meg.

MTI

Eredmények, vegyespáros, világbajnok:

1. Norvégia (Marte Olsbu Röiseland, Johannes Thingnes Bö) 34:19.9 perc (0 büntetőkör+6 lőhiba)
2. Németország (Franziska Preuss, Erik Lesser) 17.6 mp hátrány (0+5)
3. Franciaország (Anais Bescond, Emilien Jacquelin) 29.8 mp h. (0+4)
...29. Magyarország (Pónya Sára, Panyik Dávid) körhátrány (1+5)
Hozzászólások