Biatlon - Még el sem kezdődött az új biatlon szezon, de Johannes Boe már díjat kapott
Még el sem kezdődött az új biatlon szezon, de Johannes Boe már díjat kapott
Fotó: Europress/AFP

Még el sem kezdődött az új biatlon szezon, de Johannes Boe már díjat kapott

Schindler AndrásSchindler András
2019/10/17 10:46
A norvég Johannes Thingnes Boe megkapta az Európai Fair Play Mozgalom díját kedden a 40. Fórum Nordicum elnevezésű rendezvényen Antholzban. Az összetett világkupa-győztes sílövő az előző téli szezon amerikai versenyén mutatott sportszerű magatartásért vehette át az elismerést.

A hétszeres világbajnok Boe a februári Soldier Hollowban rendezett üldözéses viadalon az utolsó álló lövészetnél csak négy töltény használt az öt helyett, amely miatt diszkvalifikálni kellett volna a futamból. Ezt viszont a zsűri technikai problémák miatt nem érzékelte, így a 26 éves olimpiai bajnok Boe a negyedik helyen ért célba. Boe később jelezte a hibát, így végül az eredményét törölték, amellyel 43 pontot és 7000 euró pénzjutalmat is bukott.

Johannes Thingnes Boe Soldier HollowbanJohannes Thingnes Boe Soldier Hollowban Fotó: Europress/AFP

Johannes Thingnes Boe ennek ellenére is fölényesen megnyerte a 2018/19-es szezon összetett versenyét, sőt mind a négy szakág - sprint, üldözéses, egyéni és tömegrajt -  kristálygömbjét is megkapta. A szezonban megszerzett 16 világkupa-győzelemmel pedig új rekordot állított fel. 

Az új 2019/20-as évadban ismét Östersundban kezdődik november 28-án, azt követően, hogy tavaly Pokljuka volt a házigazdája a szezonnyitónak.

Sport1.de


Hozzászólások