Biatlon - Már csak a Csomolungma megmászása van hátra!
Már csak a Csomolungma megmászása van hátra!
Fotó: Europress/AFP

Már csak a Csomolungma megmászása van hátra!

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/03/10 21:21

Lezajlott a biatlon-világbajnokság férfi sprintversenye, ahol jottányit sem változtak az erőviszonyok. Illetve változtak, csak nem úgy, ahogy sokan szerették volna. Az ifjabbik Bö fivér szenzációs volt – már megint –, és hiába a büntetőkör, kényelmesen megszerezte 5. világbajnoki címét. Mivel győzött a vegyes váltóval is, Johannes akár az összes versenyszámban első lehet az idei világbajnokságon. 

Egyértelmű, hogy Johannes Bőnek nincsen riválisa. Martin Fourcade árnyéka önmagának, ezért ellenfelek nélkül söpörheti be az aranyérmeket. Persze mindez kívülről tűnik ilyen egyszerűnek. „Reggel reszketett a testem, annyira izgultam – ismerte el a norvég világbajnok. – Azzal tudtam csak magamat megnyugtatni, hogy úgy gondoltam a futamra, mintha világkupa-forduló lenne. Szerencsére be is jött.”

Ezüstérmet szerzett az orosz Alexander Loginov, aki tökéletesen elégedett volt az eredményével. Elismerte, hogy Bö annyira erős, hogy értelmetlen lenne hozzá mérnie magát. „Ha ki tudom hozni magamból a maximumot – mondta –, akkor az már jó. Az ezüst tökéletes a számomra.”

Hasonlóan elégedett volt az eredményével Quentin Fillon Maillet is. A bronzérmes francia először nyert világbajnoki érmet egyéni versenyszámban – korábban vegyesben világbajnok volt. „Nem kedvelem a sprintet, ez nem az én futamom – vallotta be. – Boldog vagyok, hogy éremmel kezdhetem a világbajnokságot, ez a lehető legtökéletesebb rajt a számomra. Néztem a női versenyt, és nagyon elbizonytalanodtam, mert tudtam, hogy borzasztóan nehéz lesz a lövészet. Ezért is örülök a hibátlan sorozataimnak.”

Hozzászólások