Biatlon - Fourcade nem adja fel
Fourcade nem adja fel
Fotó: Europress/AFP

Fourcade nem adja fel

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/27 13:55

Kissé lehajtott fejjel, mégis büszkén fejezte be az idényt Martin Fourcade.

          Az ötszörös olimpiai bajnok francia árnyéka volt önmagának. Arra azért ügyelt, nehogy magyarázkodásba fulladjon minden versenyhét, de hamar kiderült, hogy valami nincs nála rendjén. Pedig 2011 óta egymás után döntötte meg a rekordokat: 5 olimpiai címével a legsikeresebb francia olimpikon lett, valamint sorozatban 7 alkalommal hódította el a világkupát – csak, hogy néhányat kiemeljük a sikereiből.

  033_5819791_5c8e7c39c22ba.jpg Fotó: Europress/AFP

          Ahogy egy úriembertől elvárható, a vesztes mérkőzés után gratulál, és fogja a kalapját, így tett Martin Fourcade is; első dolga volt méltón átadni a trónt Johannes Thingness Bőnek, és elismerte a vereségét. A rajongóit pedig megnyugtatta, hogy nem adja fel, jövőre újra harcba száll a kristály gömbökért.

          De mi történhetett Fourcade-dal? A történet azért is különös, mert nem a második helyen zárt a győztes mögött, hanem 12. lett az összetettben. Valamint leszerepelt a világbajnokságon, amit nem is söpört a szőnyeg alá. 

„Nincs mellébeszélés, ez nagyon nem sikerült – vallotta meg őszintén. – Nem vagyok azon a szinten, hogy éremért versenyezzek, de a csapattársaim szintjén sem. A vágyam, hogy újra a csúcsra jussak, nem enyhíti a csalódottságomat, de a céljaim egyáltalán nem változtak. Nehéz időszakot élek át, és nem tudok rá magyarázatot adni, hogy miért.”

          A folytatás sem lesz egyszerű a számára, miután bátyja, mentora, támasza, Simon Fourcade az idény végén visszavonult. „Véget ért egy közös kaland – mondta Martin –, egy nagy kaland, ami szép volt, és ami többé nem tér vissza.” Ő viszont a következő idénytől visszatér, hogy végre megküzdhessen Johannes Bővel.


Hozzászólások