Biatlon - Fourcade egy napra visszavonult, vagy mégsem?
Fourcade egy napra visszavonult, vagy mégsem?
Fotó: Europress/AFP

Fourcade egy napra visszavonult, vagy mégsem?

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/04/03 14:00
Bejelentette visszavonulását a franciák biatlonosa, aztán meggondolta magát. Legalábbis úgy tűnt.

Hatalmas öröm lett úrrá a rajongókon, amikor Simon Fourcade visszavonta a döntését, és bejelentette, hogy folytatja a pályafutását. Történt ugyanis, hogy ünnepélyes keretek között az idény végén szögre akasztotta fegyverét a világbajnok idősebb Fourcade fivér, aztán 24 óra múlva kijelentette: „Csupán egyetlen napot töltöttem otthon, és gondolkodtam, majd úgy döntöttem, hogy visszatérek. 30 óra telt el az utolsó versenyem óta, és máris hiányozni kezdett. Még nem állok készen rá, nem tudom letenni a fegyveremet és a sílécemet. Holnap újra edzésbe állok, és megkezdem a felkészülést a következő szezonra.” 

Egyes rajongók örömmámorban úsztak, mások elbizonytalanodtak a kijelentésen, de a lényeg, hogy Fourcade a hatást elérte vele. Újra a figyelem középpontjába került, de másnap újra jelentkezett.

„Sajnálom, ha csalódást okozok ezzel másoknak, de ez az egész csak egy áprilisi tréfa volt. Hétköznapi apaként élem mostantól az életemet, amellett, hogy számos tervem van még az életben, és nagyon boldog vagyok így.”

Simon tehát mégsem tér vissza. A franciáknak marad az öccse, Martin, akire rá is fér majd a biztatás, hiszen sikeres pályafutása egyik leggyengébb produkcióját nyújtotta a legutóbbi idényben.

Hozzászólások