Biatlon - Döbbenetes eredmény a férfiak versenyében
Döbbenetes eredmény a férfiak versenyében
Fotó: Europress/AFP

Döbbenetes eredmény a férfiak versenyében

Csaba VörösCsaba Vörös
2019/03/11 14:20
Döbbenetes, szinte még mindig hihetetlen, hogy nem papírforma eredmény született a férfiak üldözéses döntőjében.

Ukrajna pillanatnyilag nincs abban a helyzetben, hogy a legnagyobb nemzetekkel felvegye a versenyt. Költségvetésük töredéke annak, amit a németek, vagy a norvégok elköltenek egy évben. Ezért minden apró eredmény nagyon sokat ér nekik. Na, de egy világbajnoki cím?

Történt az üldözőversenyen, hogy minden a megszokott mederben zajlott: Johannes Thingnes Bö utcahosszal vezetett a mezőny előtt, és sokan már kezdtek mással foglalkozni, mert úgyis megszerzi az újabb győzelmét. És ekkor következett az utolsó lövészet. Bö odaállt és mindössze kettő táblát talált csak el. „Ez a biatlon – mondta merev ábrázattal. – Hittem a sikeremben, hogy nyerni fogok, ezért most nagyon csalódott vagyok. Jó lehetőségem volt, de nem tudom megváltoztatni az eredményt és ezt a szörnyű utolsó sorozatot. Remélem, hogy a történtek mérgesebbé tesznek engem, és felszívom magam a soron következő futamok előtt.”

Az aranyérem a negyedik helyről induló Dimitro Pidrucsnyij ölébe hullott, aki végig nagyon összeszedetten, szorgalmasan versenyzett. Egyedül a legelső sorozatban hibázott kettőt, de utána stabil volt. „Felfoghatatlan, ami velem történt – nyilatkozta boldogan. – Még mindig nem hiszem el ezt az egészet; én vagyok az az ember, aki elorrozta a győzelmet Johannes elől. Nagyon aggódtam az utolsó körben, hogy utol fog érni, mentem, ahogy csak tudtam, őrült rohanás volt az egész. Megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, megpróbáltam olyan keményen harcolni, ahogy az ember csak tud, mert mögöttem a legerősebb ellenfél jött.”

Pidrucsnyij ezzel a sikerével alighanem megmentette a szorult helyzetben lévő ukránokat a teljes összeomlástól. Sikere, a következő évekre lehetőséget adhat keleti szomszédainknak, hogy folytathassák a versenyzést az elkövetkező években is.

Hozzászólások