Biatlon - Csoda helyett papírforma-videó
Csoda helyett papírforma-videó
Fotó: Europress/AFP

Csoda helyett papírforma-videó

Vörös CsabaVörös Csaba
2019/03/16 20:58
Sokan valószínűleg a svéd szurkolók közül már elküldték a győzelemről szóló üzenetüket a rokonaiknak – aztán mégsem nyertek.

          Ajtó-ablak. Valahogy így lehetne jellemezni azt a helyzetet, amit csak „be kellett volna rúgnia” Hanna Öbergnek, Svédország jelenleg legeredményesebb biatlonosának. 40 másodpercnél is nagyobb előnnyel vezetett olykor, amikor odaállt az utolsó lövészethez a világbajnokság női váltó versenyén. Öberg két év alatt megjárta a csúcsot, hiszen egyéniben lett olimpiai- és világbajnok, s mindezt megkoronázhatta volna egy hazai váltó világbajnoki címmel. A többiek még menet közben lenyilatkozták, hogy nagyon bíznak benne, nem aggódnak, Öberg remek versenyző. Ehelyett elszálltak a remények.

  „Nagyon élveztem a helyzetemet, mindent – emlékezett vissza szomorúan –, de valahogy elveszítettem a koncentrációmat. Nem tudom megmondani miért.”

          Svédország második lett, míg a büntetőkört is futó Norvégia a végén elszáguldott mellettük. Marte Olsbu Roeiseland elképesztő hajrát produkált, nála rendben volt a koncentráció. 

„Láttam a lőtéren, hogy Hanna még mindig lő, és újratölt – magyarázta Roeiseland. – Gondoltam magamban, hajrá, itt a lehetőség. Nagyon boldog voltam, hogy elsőként jöhettem ki a lőtérről. Ezt az aranyérmet együtt nyertük meg, az egész csapaté a siker.” Ingrid Landmark Tandrevold első világbajnoki címét szerezte, s mint mondta: „Mi egy nagy boldog család vagyunk.” 

Tiril Eckhoff (aki a büntetőkört futotta) ehhez csak annyit tett hozzá, „örülök, hogy ezekkel a lányokkal lehetek egy csapatban”. A váltó negyedik tagja Synnöve Sölemdal volt, aki immár ötszörös világbajnok.

          A bronzérem az ukrán váltóé lett, s ez az eredmény felért egy arannyal. A három olimpiai bajnokot soraiban tudó együttes nagyszerűen kihasználta a többiek gyengélkedését, stabil lövészettel jutottak fel a dobogóra.

Interjú a győztesekkel:

Hozzászólások