Biatlon - A norvégok egy vegyesváltó arannyal kezdték a biatlon vb-t
A norvégok egy vegyesváltó arannyal kezdték a biatlon vb-t
Fotó: Europress/AFP

A norvégok egy vegyesváltó arannyal kezdték a biatlon vb-t

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/07 21:03

A norvég válogatott nyerte az első aranyérmet a sílövő-világbajnokságon, a svédországi Östersundban.    


Az ezüstöt a címvédő németek, a bronzot pedig az olaszok harcolták ki a csütörtöki vegyesváltóban, amelyben a két női versenyző 6-6, a két férfi pedig 7,5-7,5 kilométert tett meg, és mindenkinek kétszer kellett lőnie, egyszer fekve, egyszer pedig állva.    

A nőknél sokáig az olaszok haladtak az élen, de közel voltak hozzájuk a norvégok és a svédek, a második-harmadik emberek váltásánál viszont már a németek is csatlakoztak az élbolyhoz, miközben a svédek visszacsúsztak.     

Ezután a norvég Johannes Thingnes Bö a várakozásnak megfelelően ellépett a német Arnd Pfeiffertől, az olaszok harmadik embere pedig jelentősen leszakadt. A norvégok és az németek között nagy küzdelem zajlott a győzelemért az utolsó párban. Benedikt Doll tapadt Vetle Sjaastad Christiansenre, a második lövészetre, csak 4-5 másodperces hátránnyal érkezett, de míg a norvég gyorsan és hibátlanul célzott, addig a német kétszer rontott. Az utolsó futószakaszt így csaknem 19 másodperces különbséggel kezdték meg, és Dollnak már nem volt esélye a felzárkózásra.    

A norvégok 2013 után először győztek ebben a számban.    

Az olimpiai bajnok franciák csak nyolcadikak lettek.        

MTI

Eredmények vegyesváltó, 2x6 és 2x7,5 km, világbajnok:
1. Norvégia (Marte Olsbu Röiseland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bö, Vetle Sjaastad Christiansen) 1:17:41.4 óra (0 büntetőkör, 7 póttöltény)
2. Németország (Vanessa Hinz, Denise Herrmann, Arnd Pfeiffer, Benedikt Doll) 13.1 mp hátrány (0,9)
3. Olaszország (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch) 1:09.6 p h. (0, 14)
Hozzászólások