Alpesi sí - Vonn megsérült, nem indul a Lake Louise-i versenyen
Vonn megsérült, nem indul a Lake Louise-i versenyen
Fotó: Europress/AFP

Vonn megsérült, nem indul a Lake Louise-i versenyen

HosszabbitásHosszabbitás
2018/11/21 13:08

Nem indul jól Lindsey Vonn búcsúszezonja a női alpesi sízők világkupa-sorozatában, mivel az amerikai sztár sérülés miatt nem vehet részt jövő héten a Lake-Louise-i futamokon.

A kanadai az első olyan állomása a vk-nak, melyen gyors számokat, lesiklást és szuperóriás-műlesiklást rendeznek, ez lett volna Vonn első versenye az új kiírásban. A 34 éves síző azonban a hét elején egy edzésen bukott és térdsérülést szenvedett, ami keresztülhúzta számításait.

"A jó hír, hogy nincs szükség műtétre, a rossz, hogy nem tudok rajthoz állni Lake Louise-ban" - írta Twitter-oldalán az olimpiai és világbajnok sportoló.

Vonn októberben jelentette be, hogy a mostani lesz az utolsó szezonja, a végén befejezi pályafutását. A célja, hogy minden idők legeredményesebb versenyzője legyen a világkupában, melyben 82 futamot nyert meg eddig, s csupán négy siker választja el az örökranglistát vezető svéd Ingemar Stenmarktól.

Lindsey Vonn visszavonul a szezon végén | Hosszabbítás

Lindsey Vonn, minden idők egyik legsikeresebb női alpesi sízője a 2018/19-es szezon végén visszavonul. A 33 éves amerikai sztár csütörtökön egy New York-i rendezvényen jelentette be döntését, mely mellett akkor is kitart majd, ha nem sikerül megdöntenie Ingemar Stenmark rekordját, aki 86 világkupa-futamot nyert meg pályafutása során, néggyel többet mint Vonn.

A sportág egyik legnépszerűbb alakja pályafutása során rengeteg sérüléssel bajlódott, 2007-ben elszakadt a térdszalagja, a 2014-es szocsi játékokat is sérülés miatt kellett kihagynia. A világkupákon ennek ellenére mindig nagyszerűen teljesített. Az olimpiákon és világbajnokságokon "szerényebb" az eredménysora, igaz, ötkarikás játékokon így is egy arany- és két bronzérmet nyert, míg vb-ken két aranyat, három ezüstöt és két bronzot.

MTI

Hozzászólások