Alpesi sí - Vonn még mindig nyögi a keddi bukás következményeit, nem edzett csütörtökön
Vonn még mindig nyögi a keddi bukás következményeit, nem edzett csütörtökön
Fotó: Europress/AFP

Vonn még mindig nyögi a keddi bukás következményeit, nem edzett csütörtökön

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/07 14:31

Lindsey Vonn nagyot bukott a keddi szuperóriás-műlesikló-versenyen, de szerencsére megúszta nagyobb baj nélkül az esést, saját lábán csúszott le a célig. Pályafutása utolsó versenyén tervei szerint még lesiklásban áll rajthoz, csütörtökön azonban nem kockáztatott, inkább kihagyta az edzést.

Az amerikai klasszis kis túlzással úgy nézett ki a keddi verseny után, mint egy bokszoló, az arcán lila foltok emlékeztettek a bukásra. Vonn honfitársával, a szintén nagyot bukó Laurenne Ross-szal töltött fel közös képet Instagram-oldalára, amelyen mindkét sportolónak jól láthatóak voltak a versenyen szerzett harci sebei. Sőt, ez alapján Vonn sérülése szinte semmiségnek tűnik.

"Az alpesi sí nem egészséges sport, az emberek folyamatosan esnek, minden nap. Ha az egészséget tartod szem előtt, valószínűleg másik sportágat kell választanod" - nyilatkozta Vonn, aki annak ellenére, hogy teste nyilvánvalóan nem bírja azt a terhelést, amit pályafutása korai szakaszában, szokásos bátor, agresszív stílusában versenyzett, ez okozta a bukását is.

Az egyik ugrató után eltalálta a kaput, majd megállíthatatlanul sodródott, hogy aztán a biztonsági háló állítsa meg. Percekig tartott, mire sikerült kiszabadítani onnan, de végül mindenki megkönnyebbülésére felállt, majd lesíelt a nézőközönséghez. Habár állítólag nincs komolyabb sérülése (a már meglévőkön kívül), csütörtökön inkább a pihenést választotta az edzés helyett.

"Jól van, csak pihenésre van szüksége. Az a terv, hogy vasárnap előtt még egyszer végigmegy a pályán" - nyilatkozta Claire Abbe, a sportoló szóvivője. Hétfőn Vonn már teljesített egy lesiklóedzést, tehát nincs szüksége arra, hogy a vasárnapi versenyt megelőzően elkezdjen egy másik tréninget is. Hétfőn egyébként mindenféle probléma nélkül megérkezett a célba.

Vonn a vb előtt jelentette be, hogy sérülései és fájdalmai miatt a versenyt követően visszavonul a sporttól. "A testem olyannyira törött, hogy az már javíthatatlan, így nem fejezhetem be úgy az utolsó szezonom, ahogyan azt megálmodtam. Azt üvölti a testem, hogy meg kell állnom, és itt az idő, hogy hallgassak rá" - indokolta döntését múlt pénteki Facebook-bejegyzésében.

Hozzászólások