Alpesi sí - Utolsó versenyén Vonn harmadik, Stuhec nyert
Utolsó versenyén Vonn harmadik, Stuhec nyert
Fotó: Europress/AFP

Utolsó versenyén Vonn harmadik, Stuhec nyert

Ajkler ZitaAjkler Zita
2019/02/10 14:58

  Alpesi vb - Stuhec címvédése női lesiklásban, Vonn bronzzal búcsúzott

ld:  Are, 2019. február 10., vasárnap (MTI/Reuters) - Ilka Stuhec címét megvédve nyerte a női lesiklást a svédországi Arében zajló alpesi világbajnokságon, míg Lindsey Vonn bronzéremmel fejezte be karrierjét.

A 28 éves szlovén síző 23 századdal bizonyult gyorsabbnak az ezüstérmes svájci Corinne Suternél és közel fél másodperccel Vonn-nál. A vasárnapi futamot rövidített pályán rendezték meg a köd és az erős szél miatt.

"El kell ismernem, ideges voltam, talán egész életemben most izgultam a legjobban. Nagyon szerettem volna méltóképpen búcsúzni" - mondta a 34 esztendős amerikai versenyző, aki minden idők legidősebb női sízőjeként állhatott dobogóra vb-n. Az eddigi rekordot a szlovák Veronika Velez-Zuzulova tartotta, aki 2017-ben két évvel fiatalabban lett ezüstérmes a csapatversenyben.

Vonn egyúttal az első női síző, aki hat világbajnokságon is nyert érmet, illetve az osztrák Annemarie Moser-Pröll és a német Christel Cranz után a harmadik, aki lesiklásban ötször végzett a legjobb három között.

A 2010-es, vancouveri olimpián lesiklásban aranyérmes Vonn mostani szereplésével nyolc vb-éremmel fejezte be pályafutását, közte két arannyal, amelyeket lesiklásban és szuperóriás-műlesiklásban nyert tíz évvel ezelőtt a franciaországi Val d'Isere-ben. Vonn 82 futamgyőzelmével a legeredményesebb női versenyző a világkupa-sorozatban, a 86 elsőségével abszolút rekorder svéd Ingemar Stenmark a helyszínen tekintette meg a legendás síző utolsó versenyét.

Eredmények:

női lesiklás, világbajnok:

--------------------------

Ilka Stuhec (Szlovénia) 1:01.74 perc

2. Corinne Suter (Svájc) 1:01.97

3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) 1:02.23

Hozzászólások