Alpesi sí - Tehetetlenek voltak a szervezők az időjárással szemben Val d'Isere-ben
Tehetetlenek voltak a szervezők az időjárással szemben Val d'Isere-ben
Fotó: Europress/AFP

Tehetetlenek voltak a szervezők az időjárással szemben Val d'Isere-ben

HosszabbitásHosszabbitás
2019/12/22 12:59
Az alpesi sí világkupa-sorozatba tartozó vasárnapi versenynapot törölték a szervezők a franciaországi Val d'Isere-ben, csakúgy, mint a szombatit.

A rendezők közölték: az időjárással szemben tehetetlenek voltak. A szombati havazás nem hagyott alább, az éjszaka esett további 30 centiméter friss hó, valamint az erős szél vasárnap is lehetetlenné tenné a versengést.

A kiírás szerint az első versenynapon női lesiklást, míg másnap kombinációs viadalt rendeztek volna, de miután szombaton törölték mindkét futamot, módosították a programot. A lesiklást vasárnapra tették a kombináció helyére, ezúttal viszont előbbit is végleg törölték.

A következő vk-versenyt jövő hét végén Lienzben rendezik meg, az összetett vk-t kilenc futam után toronymagasan vezető amerikai Mikaela Shiffrinhez - aki lemondta a részvételt a franciaországi viadalon - így nem tudtak közelebb kerülni riválisai.

Val d'Iserében tavaly sem tudtak versenyezni a nők, de akkor a hóhiány és a szokatlanul meleg időjárás miatt maradtak el a futamok.

MTI

Hozzászólások