Alpesi sí - Siebenhofer volt a leggyorsabb a kombinációs lesiklásban
Siebenhofer volt a leggyorsabb a kombinációs lesiklásban
Fotó: Europress/AFP

Siebenhofer volt a leggyorsabb a kombinációs lesiklásban

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/08 12:52

Az osztrák Ramona Siebenhofer volt a leggyorsabb a svédországi Aréban zajló alpesisí-világbajnokság pénteki kombinációs versenyszámának első futamában.

Az osztrák síző mögött egy századmásodperccel lemaradva a lesiklás vb-címvédője, a szlovén Ilka Stuhec áll a második helyen az első futam után, míg a harmadik leggyorsabb időt a norvég Ragnhild Mowinckel érte el.

A szám esélyesei közül a címvédő svájci Wendy Holdener jó helyzetből, az ötödik helyről, 42 századmásodperces hátránnyal várhatja a 16.15 órakor kezdődő műlesiklást. Ugyancsak jól szerepelt a szlovák Petra Vlhova, aki a technikai számokban ebben a szezonban már négy világkupa-futamot nyert: ő 72 századmásodperces hátránnyal a nyolcadik helyen zárt. Vele azonos időt ért el a lesiklásban olimpiai bajnok amerikai Lindsey Vonn, aki edzés gyanánt indult el a kombináció első futamában, miután a keddi szuper-óriásműlesiklás során bukott és kiesett. Vonn-nak a vasárnapi lesiklóverseny lesz pályafutása utolsó viadala.

Az olimpiai bajnok svájci Michelle Gisin sérülés miatt nem indult, az összetett vk-ban éllovas amerikai Mikaela Shiffrin pedig a jövő heti óriás-műlesiklásra és műlesiklásra készül.

(MTI)

Hozzászólások