Alpesi sí - Shiffrin harmadszor is összetett vk-győztes
Shiffrin harmadszor is összetett vk-győztes
Fotó: Europress/AFP

Shiffrin harmadszor is összetett vk-győztes

HosszabbitásHosszabbitás
2019/03/02 14:47
A rossz időjárási körülmények miatt törölték a női alpesisízők szombati szuperóriás-műlesikló versenyét a világkupa Rosa Hutor-i állomásán, így matematikailag is biztossá vált az amerikai Mikaela Shiffrin végső győzelme összetettben.

A szervezők bejelentése szerint a péntek éjszakai hóvihar miatt szombatra nem tudták a pályát versenyre alkalmas állapotba hozni. Az időjárás másodszor zavarja meg a Rosa Hutor-i vk-futamot. Az oroszországi helyszínen a rossz idő miatt egyetlen lesiklóedzést sem tudtak tartani, így a szabályok értelmében nem lehet versenyt rendezni. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a szombati lesiklás helyett szuperóriás-műlesiklás lesz, amely aztán elmaradt. Miután a havazás a nap folyamán gyengült, a szervezők nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy legalább a vasárnapi szuperóriás-műlesikló viadalt meg tudják rendezni.

Mivel a szezonból már csak hét futam maradt hátra, és az összetettben első Shiffrin 719 ponttal vezet a második helyezett cseh Petra Vlhovával szemben, előnye matematikailag is behozhatatlan lett.

Shiffrin a magas költségek miatt nem utazott el a Rosa Hutor-i versenyre, és helyette Olaszországban készül a jövő hét végi, csehországi vk-futamra. A 23 éves amerikai klasszis sorozatban harmadszor szerezte meg összetettben a vk-sorozat legjobbjának járó kristálygömböt.

MTI

Hozzászólások