Alpesi sí - Shiffrin: ha megdöntöm Schild rekordját, akkor is csak papíron leszek a legjobb
Shiffrin: ha megdöntöm Schild rekordját, akkor is csak papíron leszek a legjobb
Fotó: Europress/AFP

Shiffrin: ha megdöntöm Schild rekordját, akkor is csak papíron leszek a legjobb

HosszabbitásHosszabbitás
2018/12/06 15:21

Mikaela Shiffrin minden bizonnyal még az alpesi világkupa jelenlegi idényében megdönti Marlies Schild rekordját a műlesiklásban aratott futamgyőzelmeket illetően, ugyanakkor nem gondolja, hogy jobb lenne az osztrák sízőnél.

"Minden jel szerint elérem a csúcsot ebben a szezonban, de ha meg is történik, csak papíron leszek a legjobb. Számomra mindig is Schild marad minden idők legnagyobb szlalomosa, mivel technikájával új stílust teremtett a szakágban" - mondta a 23 éves amerikai versenyző.

Shiffrin a jelenlegi vk-szezonban mindkét eddigi műlesikló futamot megnyerte, így már 34 elsőségnél tart ebben a számban, azaz mindössze egyetlen siker választja el attól, hogy utolérje a 2014-ben visszavonult Schildet. Erre legközelebb a franciaországi Courchevelben lesz lehetősége december 22-én.

A 37 esztendős Schild 2011-ben lett világbajnok műlesiklásban, míg Shiffrin a legutóbbi három vb-n is aranyérmet szerzett a leglassabb számban. 

Előbbi olimpián nem tudott a csúcsra érni, ugyanis 2006-ban bronz-, míg 2010-ben és 2014-ben ezüstérmes volt az ötkarikás játékokon. Szocsiban ráadásul éppen Shiffrin előzte meg, aki Phjongcshangban meglepetésre negyedik helyével lemaradt a dobogóról, de az óriás-műlesiklásban aratott diadalával vigasztalódott.

MTI

Hozzászólások