Alpesi sí - Olasz siker női lesiklásban, a szakadó hó miatt törölték a férfiak versenyét
Olasz siker női lesiklásban, a szakadó hó miatt törölték a férfiak versenyét
Fotó: Europress/AFP

Olasz siker női lesiklásban, a szakadó hó miatt törölték a férfiak versenyét

HosszabbitásHosszabbitás
2019/02/23 14:01
Sofia Goggia diadalmaskodott a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombati lesikló viadalán Crans Montanán, míg a férfiak szuper-óriásműlesikló számát hóesés miatt törölték a bulgáriai Banszkóban.

A szakág olasz olimpiai bajnoka a 34 esztendősen olimpiai és kétszeres világbajnokként visszavonuló Lindsey Vonn búcsúzása utáni első vk-állomáson diadalmaskodott.

Mögötte másodikként pályafutása első vk-dobogós helyezését elérve a svájci Joana Hählen, míg harmadikként honfitársa, a Szocsiban olimpiai bronzérmes Lara Gut-Behrami végzett. 

Érdekesség, hogy az időmérő rendszer többszöri meghibásodása miatt a nemzetközi szövetség újraellenőrizte az eredményeket: a svájciak idejét utólag 12-14 századmásodperccel korrigálták, így került Gut-Behrami a harmadik helyre, megelőzve a szakági vk-ban vezető osztrák Nicole Schmidhofert.

A férfiak a szakadó hó és a rossz látási viszonyok miatt nem versenyeztek szombaton, számukra vasárnap - ha az időjárási viszonyok engedik - óriás-műlesiklással folytatódik a vk.

Eredmények, női lesiklás:
1. Sofia Goggia (olasz) 1:29.77 perc
2. Joana Hählen (svájci) 1:30.13
3. Lara Gut-Behrami (svájci) 1:30.23

A szakági vk állása 7 verseny után (még 2 van hátra): 1. Nicole Schmidhofer (osztrák) 414 pont, 2. Ramona Siebenhofer (osztrák) 354, 3. Ilka Stuhec (szlovén) 343
Az összetett vk állása 28 verseny után (még 9 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1794 pont, 2. Petra Vlhova (szlovák) 1075, 3. Wendy Holdener (svájci) 783

MTI

Hozzászólások