Alpesi sí - Neureuther visszatérése egy ujjtöréssel kezdődött
Neureuther visszatérése egy ujjtöréssel kezdődött
Fotó: Europress/AFP

Neureuther visszatérése egy ujjtöréssel kezdődött

Schindler AndrásSchindler András
2018/11/21 09:40

Felix Neureuther nem tudott elindulni a szezon első műlesikló versenyén Leviben, mivel még a futamot megelőző edzésen eltörte a jobb kezén a hüvelykujját. A német síző azt követően állt volna rajthoz, hogy tavaly novemberben keresztszalag-szakadást szenvedett.

Nem indult jól Felix Neureuther idei szezonja sem. Tavaly novemberben azok után, hogy megnyerte a műlesikló versenyt Leviben, már több futamon nem tudott elindulni a térdsérülése miatt. Múlt héten pénteken pedig a visszatérése előtt egy edzésen megütötte a kezét, amelyről úgy gondolta, nem komoly, viszont egy szombati pályabejáráson már iszonyatos fájdalmakkal küzdött.

"Egy kaput sem tudtam úgy bevenni, hogy minden egyes ütésnél ne ordítsak a fájdalomtól"- mondta a német, akinek így ki kellett hagynia azt az évadnyitó versenyt.

Neureuther törött kézközépcsontját vasárnap megműtötték és most várnia kell, hogy fájdalommentessé váljon az ujja. Előzetesen arra számított, hogy hat hét kihagyás várhat rá, viszont Mathias Berthold a német csapat vezetőedzője bizakodó a visszatérését illetően.

"Meg kell várnunk az orvosi szakvéleményt, de a tervünk, hogy Felix két hét múlva elutazik velünk Amerikába."

Amennyiben Neureuther fájdalmai enyhülnek, akkor elindulhat december 2-án a szezon első óriás-műlesikló versenyén Beaver Creekben. Erre azért is kerülhet sor, mivel ez az a versenyszám, ahol nem kell a kapukhoz érni a kézfejével.

A német klasszis eltökélt a visszatérését illetően, habár vasárnap csak a kórházból nézhette azt a versenyt, amelyen nagyon szeretett volna már elindulni.


"Nem volt semmi értelme ilyen állapotban rajthoz állnom, nem lettem volna versenyképes. Nagyon rossz volt a tévéből néznem a futamot. De ezt az érzést félre kell tennem, és csak a gyógyulásomra kell koncentrálnom" - jegyezte meg Neureuther, akit tehát könnyen lehet, hogy már december elején láthatunk ismét versenyezni.

via


Hozzászólások